52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Documental del mes: Maija Isola. Ella, el color i la forma

CC La Casa Elizalde, CC Ateneu Fort Pienc i Auditori Sant Martí
24 i 26/01/2023
  • Cinema

Aquestes propostes ja han passat

Un retrat fascinant de l’autora dels icònics estampats Marimekko

Amb més de cinc-cents estampats atrevits i coloristes per a la marca Marimekko, l’artista finlandesa Maija Isola va revolucionar el món del disseny tèxtil entre el 1947 i 1989. Els seus patrons, amb una amplíssima gamma de motius diversos inspirats en l’art popular tradicional i l’art visual modern, van conquerir tot el planeta, des de Nova York fins a Tòquio.

Però qui era Maija Isola? Quins eren els seus valors i quin llegat va deixar? Qui no ha vist mai algun producte amb el seu famós disseny Unikko (rosella en finès)? La cineasta Leena Kilpeläinen reconstrueix la vida increïble de la dissenyadora a través d’un material d’arxiu extraordinari constituït per fotografies, dibuixos, diaris personals, postals i seqüències d’animació.

El resultat final, Maija Isola. Ella, el color i la forma (Finlàndia i Alemanya, 2021), constitueix un viatge al món intern d’una dona connectada amb la naturalesa i amb una imaginació desbordant. Un retrat fascinant de l’autora dels icònics estampats Marimekko, la marca finlandesa de disseny més famosa del món.

La directora del Documental del Mes de gener, membre de l'administració del Gremi de Documentals de Finlàndia des del 2007 i presidenta del Gremi els anys 2009 –2010, es va graduar en cinematografia a Moscou. Com a directora de fotografia ha treballat en films com The children of the big year (1993) i On the edge (2002). Com a directora ha realitzat pel·lícules experimentals com Zero (2002) i Metro (2003). Es va estrenar dirigint documentals de llarga durada amb The Voice of Sokurov (2013). Marimekko & Maija Isola: Finnisches Design erobert die Welt és el seu segon llargmetratge documental.

A la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona, el documental sobre la dissenyadora Maija Isola es podrà veure al CC la Casa Elizalde (24/01 – 19:00 h), al CC Ateneu Fort Pienc (26/01 – 19:00 h) i a l’Auditori Sant Martí (26/01 – 19:00 h).

Cal reservar entrades des dels enllaços anteriors. Si teniu entrades i finalment no hi podreu assistir, retorneu-les per tal que altres persones puguin accedir a la sessió. Aquí us expliquem com fer la reserva i la devolució.

Activitats relacionades