52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Documental del mes: Oeconomia

Auditori Sant Martí, CC La Casa Elizalde i CC Ateneu Fort Pienc
15, 20 i 29/04/2021
  • Cinema

Un intent d'explicar el capitalisme

Sabeu com funciona l'economia mundial? I quins mecanismes utilitzen banquers, economistes i polítics per seguir el joc del capitalisme? Últimament, el sistema econòmic s'ha fet més opac i complicat d'entendre, sobretot arran de la crisi financera global del 2007-2012 de la qual encara n'arrosseguem les conseqüències.

Algunes teories auguren un final de cicle i un canvi de paradigma mundial. D'altres, només esperen poder seguir fent la viu-viu com fins ara i seguir omplint-se les butxaques sense cap mena d'escrúpol. Sigui com sigui, la sensació que alguna cosa no funciona com caldria és generalitzada. Però exactament què és el que falla?

Oeconomia, el documental del mes dirigit per l'alemanya Carmen Losmann, és un viatge creatiu i humorístic on economistes i banquers tracten d'explicar, amb més o menys èxit, el joc del capitalisme contemporani. Capa a capa, revela com les regles del joc capitalista contemporani fan créixer sistemàticament el dèficit i la concentració de la riquesa. Una pel·lícula que amb astúcia i rigor articula els aspectes més flagrants de l’economia capitalista, sovint invisibilitzats en les cobertures mediàtiques.

El documental del mes d'abril es podrà veure gratuïtament a l'Auditori Sant Martí (15/04 – 19.00 h. Reserves disponibles), al CC La Casa Elizalde (20/04 – 19.00 h. Reserves 16/04) i al CC Ateneu Fort Pienc (29/04 – 19.30 h. Reserves 26/04).

Cal que reserveu entrades al web de cada equipament. Si teniu la reserva feta i finalment no vindreu, cancel·leu la inscripció per tal que altres persones puguin accedir a la projecció. Aquí us expliquem com fer la reserva i la devolució.

Activitats relacionades