52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Dones d'art: Frida Kahlo

CC Trinitat Vella
04/03/2021
 • Dansa
 • Divulgació
 • Gastronomia
 • Música
 • Teatre

La pintora mexicana protagonitza el cicle d'art d'enguany

El cicle dedicat a reivindicar el paper de les dones en la història artística del CC Trinitat Vella té, aquest mes de març, una nova edició. Dones d'art va néixer l'any 2016 amb l'objectiu d'apropar grans noms de la Història de l'Art, tot posant al descobert la seva obra, biografies excepcionals i sobretot la influència i incidència en els corrents artístics i culturals en què es van moure. Dissenyadores de moda com Coco Chanel i Elsa Schiaparelli, la compositora Clara Schumann, l'artista Yoko Ono, l'agent literària més famosa en el món de les lletres hispanes Carme Balcells i la milionària nord-americana que va ser una de les grans col·leccionistes i mecenes d'art modern Peggy Guggenheim són les referents de les quals s'ha parlat en anteriors edicions.

El Dones d'art del 2021 es dedica a una de les pintores que als anys vint del segle XX va marcar un estil pictòric propi dins del surrealisme. Magdalena Carmen Frida Kahlo Calderón va néixer l'any 1907 a Mèxic. Es diu que la seva obra no es podria entendre sense l'origen geogràfic, ja que totes les seves pintures beuen en la tradició cultural mexicana així com en la seva agitada biografia: "Jo pinto la meva pròpia realitat. L'únic és que pinto perquè ho necessito, i pinto el que se m'ocorre, sense més consideracions". Quan tenia divuit anys, va patir un accident que la van deixar postrada al llit durant força temps. Aquesta immobilitat i l'avorriment li van fer desenvolupar les ànsies per pintar. Kahlo va crear una pintura absolutament personal, ingènua i profundament metafòrica al mateix temps, derivada de la seva exaltada sensibilitat i de diversos esdeveniments que van marcar la seva vida.

Endinsa't en la seva ment a través d'una experiència on tots els sentits hi són presents. La conferència teatralitzada sobre Frida Kahlo ens acostarà al seu món a través d'una petita producció teatral pròpia, amb la col·laboració especial de La Jarra Azul, Associació Flamenca Trinitat Vella, alguns integrants del CC Trinitat Vella i la cloenda de l'acte amb la millor serenata mexicana d'El Charro de América. L'espectacle, gratuït i amb reserva prèvia, que recrea la vida de Frida Kahlo es fa el dijous 04/03 a les 19.00 h, dins l'Espai La Foradada (entrada pel c/ Alt).

Recordeu que hem hagut de reduir notablement el nombre de localitats i per això, si teniu una entrada i finalment no hi podreu assistir, retorneu-la per tal que altres persones puguin accedir-hi. Aquí us expliquem com fer la reserva i la devolució.

Activitats relacionades

 • Exploreu l'alimentació sostenible des del vessant més lúdic

  On:
  CC El Sortidor
  Quan:
  30/04, 08, 12 i 19/05/2021
 • Alimentació saludable en un planeta sostenible

  On:
  CC El Coll - La Bruguera
  Quan:
  Del 06 al 29/05/2021
 • Amb motiu del centenari de la pel·lícula 'The Kid'

  On:
  CC Ateneu Fort Pienc, CC Pati Llimona, CC Vil·la Florida, CC Can Clariana Cultural i CC Can Basté
  Quan:
  22, 27/04, 14, 18 i 29/05/2021