52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Dones del món al cinema

CC Joan Oliver - Pere Quart
19/10, 16/11 i 14/12/2022
  • Cinema

Aquestes propostes ja han passat

Tres pel·lícules sobre les pintores oblidades

Aquesta tardor, el CC Joan Oliver – Pere Quart programa un nou trio de pel·lícules dins el cicle Dones del món. Els tres últims mesos de l’any, es fixen en tres dones oblidades del món de la pintura amb la intenció de posar el focus sobre una representació de les artistes pictòriques desconegudes o marginades, però capaces, vàlides i amb una tècnica i mirada artística ben suggeridora.

Paula
19/10 – 18:00 h
Christian Schwochow - Alemanya, 2016 -  123 minuts

A final del segle XIX, al nord d’Alemanya, la jove pintora Paula Becker va voler aconseguir que la seva mirada artística tingués reconeixement. Per assolir-ho, va deixar enrere la seva parella, el paisatgista Otto Modersohn, i tota la seva vida per obrir-se camí a París, el bressol dels artistes. La pel·lícula va ser premiada amb el millor decorat i vestuari de l’Acadèmia Alemanya del Cinema de l’any 2017.

Carrington
16/11 – 18:00 h
Christopher Hampton - Regne Unit i França,1995 -  118 minuts

La biografia de la pintora i decoradora anglesa Dora Carrington inspira el segon film del trimestre. Va ser una paisatgista experimentada i retratista que va aplicar en diverses bases: mobles, vaixelles, teules... No va ser gaire reconeguda en el món de les arts, ja que poques vegades signava les obres. La pel·lícula se centra en la relació especial que va mantenir amb l’escriptor homosexual Lytton Strachey i el vincle amb el cercle londinenc, artístic, literari i social de Bloomsbury.

Maudie, el color de la vida
14/12 – 18:00 h
Aisling Walsh - Canadà, 2016 - 115 minuts

La pintora canadenca i autodidacta Maud Lewis va arribar a ser reconeguda gràcies a les seves pintures coloristes que la van convertir en una de les artistes folk més representatives del seu país. Afectada per una artritis reumatoide que li van limitar el moviment, la seva obra va derivar cap a un estil naïf fins que ja no va poder pintar més. El film aborda la superació personal i com la pintura pot arribar a ser una de les expressions artístiques més elevades.

Les tres sessions són gratuïtes, tot i que cal que reserveu entrades des del web de l’equipament de Les Corts. Aquí us expliquem com fer la reserva i la devolució, en cas que finalment no poguéssiu venir.

Activitats relacionades