52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Dones i antibel·licisme: el seu rol en la resistència a les guerres

Aquesta activitat forma part del projecte en xarxa:
CC Casa Golferichs
09/05/2023
  • Divulgació

Aquestes propostes ja han passat

Amb Dolors Marín i Montserrat Cervera

Es pot relacionar estretament masclisme i guerra i feminisme i pacifisme?

Històricament, les dones han patit la violència de les guerres tant als territoris en conflicte com a la rereguarda, ja que el militarisme sempre ha estat estretament lligat al masclisme. Aquesta vivència particular, en la mesura que tradicionalment són les que sostenen la vida, ha fet que els feminismes sovint hagin tingut un missatge antibel·licista. Un repàs històric a aquests moviments, ens ajudarà a fer més visible el paper que han tingut les dones com a agents de pau.

CC Casa Golferichs
Dimarts, 9 de maig, a les 19.00 h
Modera: João França
Reserves
>> Llegiu-ne la crònica a la revista Núvol <<


Dolors Marín i Silvestre
Doctora en història contemporània, diplomada en sociologia. Professora de secundària
Documentalista i comissària d'exposicions i documentals. Ha publicat diversos llibres i articles sobre l'univers cultural de les classes treballadores urbanes catalanes: sindicalisme, anarquisme, feminisme i les seves relacions amb les escoles racionalistes, la literatura i les avantguardes artístiques.

Montserrat Cervera i Rodon
Militant antifranquista i activista feminista des dels anys setanta a diversos grup de dones de Catalunya. Mare i àvia.
Llicenciada en història contemporània per la UB. Va formar part del grup DOAN (Dones Antimilitaristes). Actualment, pertany a l’associació Dones per Dones (per la pau), associació feminista i antimilitarista impulsada per la Xarxa Internacional de Dones de Negre contra la Guerra. Col·labora amb Ca la Dona des que es va fundar.

João França
Periodista
Graduat en Humanitats i màster en Antropologia i Etnografia. Treballa explicant històries de gent que s’organitza per construir un món més habitable. Ha escrit Habitar la trinxera, Retrats de la Barcelona comunitària i La PAH: manual de uso, i ha dirigit El fil rosa, sobre el moviment LGTBI. És professor al programa BaPIS de la UPF.

Activitats relacionades