52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

El 27 de març, celebrem el Dia Mundial del Teatre

Diversos centres civics
15, 16, 19, 20, 21, 22, 23/03 i 05/04/2024
  • Teatre

Aquestes propostes ja han passat

Apunta’t a la campanya Cap butaca buida! per omplir totes les sales

Des que l'any 1961 es va instaurar el 27 de març com el dia dedicat a promoure el teatre, la data ha anat prenent importància dins les agendes.

Enguany, amb la voluntat de convertir Catalunya en la capital mundial de les arts escèniques, neix una iniciativa per omplir totes les sales de gom a gom.

Per dissabte 16, quan se celebra el Cap butaca buida a tot el país, podeu veure les quatre propostes de la matinal de microteatre (CC La Cadena, 16/03 – 12.00 h), l'obra Mi madre en bragas (CC Vil·la Urània, 16/03 – 18.00 h), peça d’autoficció de la cia Cándida sobre les relacions familiars o bé Nus (CC Zona Nord, 16/03 – 19.00 h), la peça de Cèlia Marcé Oller a mig camí entre el circ i el teatre.

El públic familiar també pot participar a la diada anant a una de les tres sessions de Dins el cau del Tabalet (CC Albareda, 16/03 - 16.30 h, 17.30 h i 18.30 h) o bé a una de les dues de Viatge a Kokoro (CC Can Felipa, 16/03 - 11.00 h i 12.30 h).

Dissabte 16 de març, cap butaca buida tampoc a la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona! I recorda que si finalment no pots venir, retorna l’entrada per tal que altres persones puguin accedir a la sala.

 
Per celebrar el Dia Mundial del Teatre us proposem tot això:

 
CR#SH (Tothom pot caure)
CC Can Clariana Cultural
15/03 – 19.00 h

Una obra fresca, humorística i vitalista, a cavall entre l'auto testimoniatge i la ficció, que pretén ser un cant a l'autoestima i les cures. Tot per parlar de la salut mental als adolescents. Al cap i a la fi, tothom pot caure.

 
Worms
CC La Cadena
19/03 – 19.00 h

La cia Las Clitorianas fa una única funció de la peça d’Irene Hernanz, Worms. La Coloma i l’Olívia, germanes, són a un enterrament, tot i que no saben que és del seu pare. Desconeixen on és la seva mare. Ni tan sols saben qui són elles! Obra que forma part del cicle Arts al carrer.

 
Condó umbilical
CC Parc Sandaru
20/03 – 19.00 h

La Cécile descobreix que tant la besàvia, l’àvia, la mare i ella mateixa han sigut abusades sexualment i totes han callat amb un silenci que s’ha enquistat a la família. Sense poder més, la Cécile intenta tallar el cordó umbilical parlant dels abusos viscuts i canviar els patrons.

 
Sembla que rigui
CC Sagrada Família
21/03 – 20.00 h

Júlia Català i Verdaguer va néixer el 1914. Va sobreviure dos marits, un fill, Marilyn Monroe, Nino Bravo, Chaplin i nou papes de Roma. En aquest monòleg de la gran Mont Plans, la Júlia explica el seu pas per la vida des de l’altre cantó mentre el públic li dóna permís per marxar.

 
El llibre d’Ester
CC El Sortidor
21/03 – 19.00 h

Una comèdia psicològica i una crítica social protagonitzada per un personatge femení atrapat entre la divinitat i l’esclavitud. L’Ester és una dona de fer feines a temps parcial i deessa per accident a temps complet. I és que d’ençà d’una petita crisi d’identitat, es va començar a fragmentar fins a crear una civilització sencera dins del seu cap.

 
Pòsit
CC Casinet d’Hostafrancs
21/03 – 19.30 h

Tendre, divertit i imprescindible. L’actriu Meritxell Yanes Font i el dramaturg i director Martí Torras Mayneris han creat una peça que posa al primer pla el sentit de l'humor, com a remei en l’acompanyament de demències com l’Alzheimer.

 
Ment de dona
CC Parc Sandaru
22/03 – 19.30 h

La cia Descabelladas parla de la salut mental de les dones en una obra que inclou audiovisuals, música i dansa. Una creació escènica amb actrius professionals i amateurs. En acabat, es pot participar en una xerrada amb professionals de la salut mental.

 
Mi madre en bragas
CC Urgell
22/03 – 19.00 h

Mare i filla es despullen a través de la paraula mentre parlen amb humor de la seva relació i de les vivències de la Rosa com a dona i com a mare, reivindicant la figura de les dones treballadores nascudes als anys cinquanta que han dedicat tota la vida a la pròpia independència i a tirar la família endavant.

 
Síndria
CC Guinardó
05/04 – 19.30 h

Una conversa amb una fruita atractiva, però insípida i amb llavors: obstacles molestos per a alguns i insignificants per a uns altres. En definitiva, una fruita per “obrir melons”. No espereu trobar cap solució, però com a mínim es menja síndria, que sempre ve de gust.

 
Des de l’ull de l’huracà
CC Bon Pastor
05/04 – 19.00 h

El monòleg escrit per en Pau Carrió i interpretat per la Laura Aubert és un poema dramàtic al voltant del paper de la premsa de guerra i les seves conseqüències. La peça acosta un dels noms més emblemàtics del periodisme bèl·lic: la corresponsal de guerra Marie Colvin, assassinada pel règim sirià l'any 2012. Sessió accessible dotada de bucle magnètic, interpretació amb llengua de signes i subtítols incorporats.

 
Per a la mainada, públic que els centres cívics cuidem especialment, proposem:

 
Les aventures de la Libel·lulina
CC del Besòs i el Maresme
19/03 – 17.30 h

Un vol molt especial de la Libel·lulina que acompanya els infants a la descoberta d’històries de dones i indrets on es preocupen per cuidar la vida del planeta. Un espectacle visual i musicat per a pública a partir de 3 anys.

 
Mentida podrida
CC Cotxeres Borrell
21/03 – 17.30 h

Qui no ha dit mai una mentida? A l'escola, al carrer, a casa, jugant a futbol o a cartes... es menteix a la tele i a internet. Els contes són una mentida. Mentides que amaguen veritats. Veritats que amaguen mentides. L’espectacle proposa una reflexió a partir de la història d'un nen que rebutja la realitat. A partir de 5 anys.

 
Las Cotton
CC Zona Nord
23/03 – 18.00 h

La companyia basca de titelles Anita Maravillas porta un espectacle de titelles que s'inspira en les lluites obreres de les dones a la industria tèxtil de principis del segle XX. A través de la mirada d'una mare i les seves filles es crearà un imaginari visual del que va significar la revolució industrial. Recomanada per a més de 6 anys.

Activitats relacionades