52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

El Barcelona Districte Cultural estrena la 12a edició

Diversos centres civics
Del 06/10 al 28/12/2022
  • Cinema
  • Circ
  • Dansa
  • Familiar
  • Música
  • Teatre

Aquestes propostes ja han passat

Una edició que recupera la normalitat prepandèmia

Des del sis d’octubre i fins al vint-i-vuit de desembre tindrà lloc el dotzè circuit Barcelona Districte Cultural (BDC) que girarà per les trenta-quatre seus repartides pels deu districtes de la ciutat.


Podeu consultar les quaranta-tres propostes des d'aquest enllaç, descarregar el programa en PDF o mirar el calendari per dies i organitzar-vos l'agenda al vostre gust.

L’edició de tardor ha programat fins a 230 sessions, incloses les funcions per al públic escolar i les activitats complementàries. El programa, que ofereix propostes per a tots els públics catorze de les quals són adequades per a infants, inclou tretze muntatges teatrals, vuit espectacles de circ, vuit concerts, set peces de dansa i set títols de cinema.

La cartellera teatral es nodreix amb [The frame] una peça que es representa al carrer i que canvia a cada funció, el cabaret de Sil de Castro #Mazodiva, Ana y Serafín, inquilinos de la periferia que tracta sobre la immigració dels anys seixanta, Bodily Portraits of Minor Characters al voltant de les escriptores del moviment beat: Diane di Prima i Joyce Johnson, la proposta de manipulació d’objectes Conservando memoria, Kentucky ha muerto que combina el sentit de l'humor i la crítica social, l’adaptació lliure de El lazarillo de Tormes, Lázaro dirigida a un públic juvenil, el monòleg NUA (Radriografia d’un trastorn) que tracta els desordres alimentaris i la peça sobre trasbalsos vitals Tránsitos.

Per al públic familiar teniu una revisió del clàssic Hamelí per la cia Xip Xap, la proposta híbrida de la cia. Addaura Teatre Visual sobre el pintor Paul Klee Klé, l’una experiència polisensorial Muuuun per al públic a partir de dos anys i el mite de Prometeu adaptat per l’Agrupación Señor Serrano on només poden entrar criatures d’entre sis i onze anys.

En una edició que programa més circ que mai, es pot veure el delirant Bombea!, POI, que fusiona les arts del circ amb baldufes de totes mides, les acrobàcies de R.A.R., els malabars al ritme de flamenc de Sin Ojana, el multidisciplinari Els viatges de Bowa, una de les propostes preciosistes de la Industrial Teatrera com és Herència, les bombolles de sabó efímeres de Vegin i passin i per acabar, Circus, un clàssic de titelles de fils.

Si us tira més la música, apunteu A cau d’orella per a la primera infància, l’experiència totalment immersiva Bemba Saoco 360º, el segon volum del projecte Càntut Vega, Alba Morena debutant en solitari amb Las dos edades, la proposta de flamenc i jazz de Las opinólogas Divinas y encontradas, més flamenc amb Flow and The Daffodils Orchestra mesclat amb soul i poesia, la darrera proposta latin-funk dels Elêctric Gozarela Bailaloo! i el resultat sorprenent De la clave al pogo sorgit d’unir un grup de salsa i un altre de punk.

Pel que fa a la dansa, molt ben representada també per Black amb elements de dansa urbana africana, les Transmissions: conferència ballada sobre danses urbanes amb en Guille Vidal-Ribas i Javi Casado, el solo de dansa Lo Faunal, els tres apropaments a la postguerra de la Guerra Civil de la companyia Miquel Barcelona, Rojos, Roges i Violetes i el món fantàstic de les Bombolles de paper per a públic familiar.

També arrenquen les sessions cinematogràfiques dinamitzades Petit Cineclub amb tres sessions. Durant l’octubre, en Supercuc i els seus amics ompliran d’aventures les pantalles de catorze sales. Ratolins i guineus, una amistat d’un altre món és el llargmetratge del mes de novembre, mentre que Dúnia i altres curts del món tancarà les projeccions de desembre.

El cinema continua amb els quatre documentals musicals que ha proposat el Festival In-Edit: It’s yours: a story of hop-hop and the internet, Raving Iran, Rockfield: the studio on the farm i finalment, Underplayed.

Com sempre, les entrades són gratuïtes i és indispensable reservar plaça al web de cada equipament. Si teniu una reserva i finalment no hi podreu assistir, retorneu-la per tal que altres persones puguin accedir a la sessió. Aquí us expliquem com fer la reserva i la devolució.

Activitats relacionades