52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

El BCNegra més cinematogràfic truca tres cops

CC Ateneu Fort Pienc
30/01, 01, 06, 07, 08, 13, 15, 22 i 29/02/2020
 • Cinema
 • Rutes i visites
 • Tallers

Tres clàssics del cinema animen la Setmana de novel·la negra de Barcelona

Des de final de gener i fins al nou de febrer, Barcelona celebra la 15a edició de la Setmana de la novel·la negra BCNegra. I un any més, el CC Ateneu Fort Pienc s’afegeix a la programació amb una sèrie de pel·lícules en blanc i negre basades en tres llibres del gènere.
 
 
Laura
30/01 – 19.30 h
Escrita per Vera Caspary l’any 1943, Laura va ser portada magistralment al cinema per Otto Preminger al cap d’un any. Dana Andreus interpreta el detectiu Mark McPherson, l’investigador que ha de trobar l’assassí de la seductora Laura Hunt (Gene Tierney). Mentre interroga els sospitosos sota la mirada atenta del retrat de la víctima, no podrà evitar quedar irresistiblement embruixat per la jove morta.
 
 
El halcón maltés
06/02 – 19.30 h
Dashiell Hammett signa The maltese falcon (1930), la novel·la en la qual s’inspirà un debutant John Huston per portar el mític Sam Spade a la gran pantalla. El detectiu Spade es converteix en un dels principals sospitosos quan el seu soci és assassinat mentre segueix a un home. Aviat descobrirà que la clienta no és qui diu ser i que està involucrada en una fosca trama amb perillosos personatges... La tercera versió del llibre homònim, filmada l’any 1941, inicià les col·laboracions entre el director i Humphrey Bogart, a qui acompanyen Mary Astor, Gladys Georrgo i un Peter Lorre en estat de gràcia.
 
 
El cartero siempre llama dos veces
13/02 – 19.30 h
La darrera pel·lícula del cicle es basa en el la novel·la The Postman Always Rings Twice escrita per James Mallahan Cain l’any 1934. Dirigida per en Tay Garnett, la protagonitzen en John Garfield com el rodamón que troba feina al restaurant regentat pel matrimoni Smith, format per una immensa Lana Turner i en Cecil Kellaway. Quina estratègia seguiran els dos joves amants per desfer-se del vell Smith i quedar-se amb el negoci?
 
 
Després de cada sessió, gratuïtes i per les quals cal fer reserva prèvia, el cineasta Enric Ros dirigirà el cinefòrum. Si us interessa el gènere, descobriu la relació que té amb la ciutat a través del taller Passejades cinematogràfiques per Barcelona que imparteix Ros durant els dissabtes de febrer. Endinseu-vos en els platós naturals de Vicky, Cristina, Barcelona, Tierra y libertad o Todo sobre mi madre, entre més.

Com a novetat d’enguany del BCNegra, el CC Ateneu Fort Pienc us convida a l’itinerari gratuït Barcelona, escenari de novel·la negra (07/02 – 20.00 h). Sota el guiatge d’en Pere Cowley, passareu per diversos espais emblemàtics de la ciutat que formen part de l’imaginari col·lectiu del gènere i es desgranaran els casos més inquietants, així com es farà un repàs als autors catalans més destacats com ara Vázquez Montalbán, Pedrolo o Moret. Inscripcions a partir del dilluns 03/02 des del web del centre.

Activitats relacionades

 • Setze propostes, una amalgama d'experiències extraordinàries

  On:
  CC Ateneu Fort Pienc, CC Casa Elizalde, CC Casa Golferichs, CC Cotxeres Borrell, CC Sagrada Família i CC Urgell
  Quan:
  16, 17, 29, 30/09, 03, 07, 08, 09, 10, 15, 16, 27, 30, 31/10, 05 i 12/11/2020
 • Vuitena edició del cicle al voltant del dibuix

  On:
  CC Torre Llobeta
  Quan:
  Del 18 al 30/09/2020
 • Es reprogramen fins a seixanta funcions ajornades

  On:
  Diversos centres cívics
  Quan:
  Fins al 21/11/2020