52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

El capitalisme. Ego i ésser

Aquesta activitat forma part del projecte en xarxa:
CC Casinet d'Hostafrancs
Del 21/09 al 23/10 del 2021
  • Art i exposicions

Bart Calero, escultor

Una exposició d'escultures i instal·lacions que reflexionen sobre com la societat capitalista pot influir en la nostra identificació (ego) i deixar atrapat al nostre ésser real.

Bart Calero es presenta:

Sóc un artista emergent de l'extraradi de Barcelona. L'any 2019 em vaig graduar en tècniques escultòriques a La Llotja de Barcelona a trenta-vuit anys. Amb setze anys treballava en la construcció per tot Catalunya soldant teles asfàltiques a les terrasses de centenars d'edificis durant anys.

Les tècniques escultòriques apreses i el meu passat com a obrer s'han fusionat donant forma al meu treball artístic. Sent l'asfalt fos amb foc el meu material més representatiu. Ho considero sinònim de capitalisme en material. Ens envolta, s'imposa amb foc, s'enganxa, ens separa de la terra, peixeres d'asfalt, grans urbs de sòl negre al servei del consum, impermeabilitat emocional. El capitalisme va convertir a l'asfalt en el seu gran aliat. Des d'aquesta visió treball escultòricament l'asfalt.

Anhelo la meva llibertat, l'alliberament del meu ésser per sobre de la meva identificació amb el meu ego. Per poder ser lliure necessito saber qui sóc, qui som, entendre el meu entorn, analitzar la meva societat la capitalista de segle XXI.CC Casinet d’Hostafrancs
21/09 al 23/10/21

Activitats relacionades