52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

El CC Pere Pruna celebra el 20è aniversari!

CC Pere Pruna
14/05/2021
  • Música

Aquestes propostes ja han passat

Dues dècades omplint el barri de música i art

El CC Pere Pruna us convida a celebrar el 20è aniversari!

L'equipament del Districte de Sarrià – Sant Gervasi obria les portes coincidint amb el canvi de mil·leni, l'any 2000. Mesos després del vintè aniversari, l'epidèmia dóna una mica de treva per a celebrar les dues dècades que fa que l'equipament omple el barri de música i arts plàstiques.

Construïda per l'arquitecte Enric Sagnier l'any 1928, l'antiga capella de la comunitat religiosa de les Mares Reparadores va incendiar-se durant la Guerra Civil. A la dècada dels cinquanta, el farmacèutic Fernando Rubió i Tudurí va finançar la reconstrucció, incloent-hi els sis vitralls i els frescos icònics que coronen l'espai, obra de l'artista Pere Pruna. L'any 1998 el Servei de Construcció d'Edificis Municipals i Locals va presentar a l'Ajuntament un Pla Especial de protecció i rehabilitació de la capella. Dos anys després, s'inaugurava el CC Pere Pruna al carrer de Ganduxer número 130.

Des del seu inici, la música clàssica i les arts plàstiques han estat la base de la programació del centre, així com una clara aposta per acollir bona part de les iniciatives musicals del barri i del districte. El jardí ombrívol del centre és l'estrella indiscutible durant l'estiu, mentre que els àngels i les escenes religioses de l'interior escolten amb un silenci sepulcral els nombrosos concerts que se celebren durant tot l'any o admiren les obres penjades a la sala del centre.

El jardí és, ni més ni menys, la porta d'entrada cap a la celebració de l'aniversari. El divendres 14 de maig, a partir de les 19.30 h, l'acció artística Un destello sobre el eco de las luciérnagas entre la vegetació donarà pas al públic cap al concert de primavera (14/05 - 20.00 h) de l'Orquestra de Cambra Catalana. El concert també es podrà seguir en directe pel canal de YouTube del centre.

Dirigida en aquesta ocasió per la israeliana Roit Feldenkreis, les cinquanta persones afortunades podran sentir la Serenata per a cordes op. 20 d'Edward Elgar (1857-1934), l'estrena dels Tres poemes nostàlgics d'en Jordi Cervelló (1935) i la Suite per a cordes de Leos Janàcek (1854-1928). Les reserves per a les dues activitats s'obren el divendres 07/05 a les 09.30 h.

Per molts anys més, CC Pere Pruna!

Activitats relacionades