52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

El CC Torre Llobeta celebra els primers 40 anys!

CC Torre Llobeta
30/09, 13, 14/10, 04/11, 16 i fins al 23/12/2023
  • Art i exposicions
  • Familiar
  • Música
  • Rutes i visites
  • Teatre

Quatre dècades omplint el barri de cultura

Quaranta anys d’història bé val quatre mesos de celebracions, oi? Això és el que s’ha proposat el CC Torre Llobeta fins a final d’any.

Aquest edifici, construït al segle XV, estava situat a la frontera entre Sant Martí de Provençals i Sant Andreu de Palomar i al bell mig d’una finca agrícola, envoltada de camps de conreu. A mig camí entre Horta i Barcelona, al segle XVIII s’hi va obrir una fonda. Amb la urbanització del passeig Maragall l’any 1868, va patir una amputació dels terrenys i consta que cap al 1883 ja hi passava un tramvia que unia la Sagrera i Horta.

Les característiques finestres gòtiques i la porta ogival les va col·locar l’arquitecte Pere Falqués i Urpí (autor dels bancs amb fanal del Passeig de Gràcia) quan es va restaurar la masia a principi del segle XX. Tres anys després de la venda a l’exèrcit l’any 1928, l’Ajuntament de Barcelona va adquirir-ne els terrenys, destinats a habitatge social. Passats vint anys, l’Instituto Nacional de la Vivienda va començar a edificar un barri nou. Es van construir onze blocs agrupats en quatre illes on, al mig, hi havia la plaça i la masia.

L’Associació de Veïns de Torre Llobeta, fundada l’any 1963 i una de les pioneres de Barcelona, va reivindicar pel barri l’edifici que, després d’un incendi devastador l’any 1964, es volia enderrocar. No va ser fins al 1979 que es van començar les obres de rehabilitació i, finalment, el CC Torre Llobeta va obrir les portes l’any 1983.

Quaranta anys més tard, el que s’ha convertit en un espai de trobada i referent social i cultural del barri vol  celebrar l’aniversari. Les jornades comencen amb la festa familiar Per molts anys! (30/09 – 18.00 h). Hi haurà màgia, música, humor... una festa com cal on no faltaran globus ni bufada d’espelmes!

Ja al mes d’octubre, coincidint amb la Festa Major del barri, es farà la visita guiada Les mil i una històries (13/10 – 18.00 h) i l’endemà, El centre cívic surt al carrer (14/10 – 11.00 h) i presenta una pila de propostes a la plaça.

Dins la Setmana de l’humor, un dels cicles més emblemàtics de l’equipament, l’espectacle Clownpleaños feliz (04/11 – 19.00 h) continuarà les celebracions. Un regal immens embolicat i una pallassa... per on anirà la festa?

L’exposició retrospectiva Quaranta anys d’històries (01 - 23/12), que es pot veure al mes de desembre, recull imatges, fotografies i molts altres records del centre. Finalment, el concert d’aniversari La banda sonora de 40 anys d’històries (16/12 – 19.00 h) posarà punt final a les celebracions amb un karaoke i l’actuació del grup Toca-me-la.

Per molts anys més, Torre Llobeta!

Activitats relacionades