52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

El cel del Carmel: construint escenaris màgics

CC Carmel
Fins al 31/05/2019
  • Cinema
  • Divulgació
  • Familiar
  • Tallers
  • Teatre

Recupera la memòria cinematogràfica del barri

Des de la terrassa del CC El Carmel és ben fàcil albirar les estrelles... sobretot les de cinema quan al mes de maig, organitzen el cicle El cel del Carmel, la iniciativa que durant una setmana apropa, de manera lúdica i amena, diversos elements del setè art.

Després de tractar les bandes sonores, el doblatge o de rodar diverses pel·lícules, en aquesta edició del cicle les activitats se centren en la creació d'espais màgics tot fent un repàs de les localitzacions del barri i de la ciutat que han estat escenari d'alguns films emblemàtics, així com la festa final que recupera el mític cinema "La Barraca".

Acompanyats de la màgia de l'acordió de la Sophie Rouard i amb una copa de cava a la mà o una mica de xocolata al turó del Carmel, A la muntanya pelada (25/05 – 19.30 h) reconeixereu algunes localitzacions d'una bona colla de pel·lícules rodades a la ciutat.

Què va suposar per la indústria del cinema passar dels films sense diàlegs a la incorporació de la banda sonora? Descobriu-ho a la xerrada El pas del cinema mut al sonor (28/05 – 17.30 h)!

Per al públic més jove hi ha un parell d'activitats per fer-los descobrir el cinema. A la biblioteca El Carmel – Juan Marsé podran apropar-se als orígens del setè art amb el taller Joguines òptiques (30/05 – 17.30 h) tot experimentant amb la creació del moviment. Els adolescents entre 12 i 16 anys, en canvi, podran treure partit al telèfon amb el taller Com fer un curt d'humor amb el mòbil (30/05 – 18.00 h). Aquesta activitat va lligada al concurs del festival cinematogràfic Tashortfest del mes de juliol!

Recordeu l'antic cinema que durant anys hi va haver a la rambla del Carmel? Segur que en teniu bons records i mil i una anècdotes! D'entre totes les històries que vau enviar fa un temps, la cia. Escènic ha creat l'espectacle interactiu Recuperem la memòria del cinema "La Barraca" (31/05 – 22.00 h) que es representarà a la rambla del Carmel mateix, al mirador d'Horta. Tot seguit, la cia. Viu el teatre portarà en escena la creació interdisciplinària entre cinema i música creada per a l'ocasió. Tancarà la festa final la tradicional pluja d'estels capgirada, amb la participació de FOC, dracs i diables.

Fins al 31 de maig, podeu visitar dues exposicions. La primera, Ciutat de pel·lícula ubicada al CC El Carmel, fa un repàs de diferents localitzacions del barri. La segona, Panoràmiques urbanes, la podreu visitar a la Biblioteca El Carmel – Juan Marsé i fa un recorregut per diverses ciutats com ara Nova York, Roma, París... a través dels títols de films ben coneguts per tothom.

Activitats relacionades