52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

El Documental del mes: Els testimonis de Putin

Auditori Sant Martí, CC Casa Elizalde i CC Ateneu Fort Pienc
16, 21 i 23/01/2020
 • Cinema

La història sobre com Putin va ascendir al poder

Quan el món celebrava el significatiu pas de l’any 1999 al 2000, Rússia es preparava per a un canvi que també portaria cua. El singular president Boris Ielstin dimitia del seu càrrec i donava pas a Vladimir Putin com a successor per presidir un dels països més poderosos i influents del món.

Sortint d'una crisi monumental, Rússia experimenta una millora en l'economia que propicia la gran popularitat del nou president. Després de dues legislatures, i veient que la llei no permetia un tercer mandat consecutiu, va passar a ser Primer Ministre de Rússia sota la presidència de Dmitri Medvédev. Al cap de quatre anys, va tornar a presentar-se a les eleccions i va guanyar-les amb el 63,3 % dels vots, no sense estalviar-se crítiques i acusacions d’irregularitats. Va repetir l’any 2018 perpetuant-se com a màxim mandatari de Rússia durant dues dècades i allargant el càrrec fins a l'any 2024.

Durant aquests temps ha crescut el poder dels militars i de les forces de seguretat així com l'antioccidentalisme i el conservadorisme. També ha augmentat significativament la repressió als mitjans de comunicació i altres sectors de la societat.

Aclamat i detestat a parts iguals, com s’ho va fer per arribar a la presidència i mantenir-s’hi durant tants anys? Ho explica Els testimonis de Putin, el documental del mes de gener. A través de filmacions personals rodades l’any 2000 i testimonis molt propers a la controvertida figura mundial com Boris Ielstin, Mikhaïl Gorbatxov o Vladimir Putin mateix, la pel·lícula desvela les veritables causes i conseqüències de l’operació Successor, l’entramat polític que va el va fer pujar al poder.

L’ucraïnès Vitali Manski, el director del primer documental del mes del 2020, és un dels cineastes i productors de documentals russos contemporanis més aclamats. Ha signat més de trenta films com a director, projectats i premiats a festivals de tot el món. També és un dels fundadors i actual president del festival documental ArtDocFest que té lloc a Moscou, Sant Petersburg i Ekaterinburg cada any. Svideteli Poutina (Els testimonis de Putin, 2018) ha rebut distincions a festivals de França, la República Txeca, Suècia i els Estats Units d’Amèrica.

Les pantalles dels Centres Cívics de Barcelona projectaran aquesta pel·lícula el dijous 16/01 – 20.00 h a l’Auditori de Sant Martí, el dimarts 21/01 – 19.00 h al CC Casa Elizalde i dijous 23/01 – 19.30 h al CC Ateneu Fort Pienc. Com sempre, només cal que reserveu una butaca uns dies abans des del web de cada equipament.

Activitats relacionades

 • Ja podeu reservar les entrades per al mes de juliol

  On:
  Diversos centres cívics
  Quan:
  Fins al 25/07/2020
 • Tornem a partir del dia 15 de juny

  On:
  Xarxa de Centres Cívics de Barcelona
  Quan:
  15/06/2020
 • Tornem a partir del dia 15 de juny

  On:
  Xarxa de Centres Cívics de Barcelona
  Quan:
  15/06/2020