52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

El documental del mes: Honeyland

CC Casa Elizalde, CC Ateneu Fort Pienc i Auditori Sant Martí
15, 17 i 30/09/2020
  • Cinema

Aquestes propostes ja han passat

Nominada als Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa i al millor documental

En un poblet remot a Macedònia del Nord, amb prou feines quatre cases atrotinades en un indret dels Balcans, on no hi arriba cap carretera, ni l'electricitat, ni aigua corrent, hi viuen la Hatidze Muratova i la seva mare malalta. La mel que venen al mercat de Skopje és la seva única font d'ingressos.

«Una meitat per a mi, l'altra per a vosaltres», diu la Hatidze a les abelles quan recol·lecta sense protecció la mel dels ruscs naturals que té repartits per la muntanya. D'aquesta manera, viu en equilibri amb la natura, agafant només el que necessita per subsistir. La tranquil·litat, però, s'acaba quan arriba una família nòmada: en Hussein Sam acompanyat de la família nombrosa completada per la muller i set fills inquiets, més un gros ramat de bestiar.

La Hatidze comparteix amb la família nouvinguda savis consells d'apicultora experta, no en va fa més de cinquanta anys que s'hi dedica. En Hussein, però, no comparteix el punt de vista més conservador i resol que si extreu més mel, podrà alimentar millor la seva àmplia prole.

Honeyland (2019), codirigida per la Tamara Kotevska i en Ljubomir Stefanov, és un retrat colpidor sobre la desaparició d'una forma de vida, que alhora evidencia el fràgil equilibri entre humanitat i naturalesa a través de la mirada d’una dona resilient i extraordinària. La parella directora fa gravar durant tres anys unes quatre-centes hores de pel·lícula. El film final ha estat aclamat de forma unànime per la crítica i ha estat l'única pel·lícula nominada als Oscar en dues categories com el millor documental i també a millor pel·lícula de parla no anglesa, tot i ser un documental. Entre més, ha estat el llargmetratge guanyador del Festival DocsBarcelona 2019.

A les pantalles dels Centres Cívics de Barcelona , el Documental del Mes de setembre es podrà veure al CC Casa Elizalde (15/09 – 19.00 h), al CC Ateneu Fort Pienc (17/09 – 19.30 h) i a l'Auditori de Sant Martí (30/09 – 20.30 h). L'entrada és gratuïta, com sempre, però cal que reserveu prèviament al web de cada equipament.

Si teniu entrades reservades i finalment no vindreu, si us plau, retorneu-les per tal que algú altre les pugui fer servir. Aquí us expliquem com fer-ho.

Activitats relacionades