52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

El Poble-sec durant la Guerra Civil

Aquesta activitat forma part del projecte en xarxa:
CC Albareda
04/06/2021 - 11.30 h
  • Divulgació

Aquestes propostes ja han passat

Xerrada

El Poble-sec als anys 30 era un barri eminentment obrer amb una forta presència de l'anarcosindicalisme i republicanisme catalanista, i a la vegada, molt relacionat amb el món d'espectacle al Paral·lel.

Els obrers del barri van jugar un paper clau en la derrota del cop militar del 19 de juliol de 1936, i en els següents mesos, el Poble-sec va aconseguir la col·lectivització de la majoria de les empreses. Tràgicament, el barri va ser molt castigat per les bombes, sobretot de l'aviació feixista italiana.

A càrrec de Nick Lloyd, escriptor del Poble-sec i guia especialitzat en la Guerra Civil. Xerrada presencial per a l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Consell de Cent. Opció d’streaming per a públic general.

És indispensable reservar plaça per a qualsevol activitat. Ho podeu fer des del web de cada equipament, uns dies abans de la proposta. Recordeu que la pandèmia ha obligat a reduir les places disponibles. Si teniu entrades i finalment no podeu anar-hi, anul·leu la reserva per tal que altres persones puguin accedir-hi. Aquí us expliquem com fer la reserva i la devolució.

Activitats relacionades