52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

El repte d’educar per la pau

Aquesta activitat forma part del projecte en xarxa:
CC Torre Llobeta
18/05/2023
  • Divulgació

Aquestes propostes ja han passat

Amb Andrés González Bellido i Marina Caireta

Els valors del sistema educatiu són els pilars per a la construcció de la pau?

En el procés de construcció de societats en què la pau sigui col·lectivament considerada un valor prioritari, l’educació té un paper fonamental. En aquesta sessió posarem el focus en els espais de formació d’infants i joves, analitzant alguns conflictes propis de l’entorn escolar i les estratègies de resolució que s’hi formulen, com a paradigma de mecanismes aplicables més enllà de les aules.

CC Torre Llobeta
Dijous, 18 de maig, a les 19.00 h
Modera: Marta Ballesta i Senabre
Reserves


Andrés González Bellido
Llicenciat en psicologia, catedràtic d’orientació educativa. Màster en intervenció psicopedagògica en dificultats d’aprenentatge i postgrau en direcció i gestió de centres educatius.
Entre altres activitats formatives i divulgatives, és autor i coordinador general del programa TEI (Tutoria Entre Iguals), que implica tota la comunitat educativa i fomenta la convivència per a la integració i la prevenció de la violència i l’assetjament escolar.

Marina Caireta
Formadora i investigadora de l'Escola de Cultura de Pau de la UAB en l'àrea d'educació per la pau, i docent del postgrau de Cultura de Pau
Té un postgrau en cultura de pau per la UAB, en expressió, comunicació i llenguatges en la pràctica educativa i en treball corporal integratiu per la UB. És autora de diversos materials pedagògics i impulsora de projectes d'educació per la pau. L’any 2011 va rebre el premi Evens d’Educació per la Pau.

Marta Ballesta i Senabre
Periodista
Llicenciada en Humanitats i Periodisme, màster en Món Àrab i Islàmic i postgrau en Direcció de Comunicació i Imatge Corporativa. Ha treballat a Catalunya Ràdio, iCat FM, RNE - Ràdio 4, la XTVL i, actualment, a betevé. També ha estat professora col·laboradora del Màster de periodisme i comunicació digital de la UOC, ha exercit en el tercer sector i ha estat implicada en diversos projectes culturals, especialment d’art urbà.

Activitats relacionades