52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Els pastorets de Vallvidrera ara són les pastoretes

CC Vallvidrera - Vázquez Montalbán / Mercat Cultural de Vallvidrera
10, 11, 14, 16, 17, 18, 21 i 23/12/2022
  • Teatre

Aquestes propostes ja han passat

Enguany se celebra el 20è aniversari de les representacions

Ara fa vint anys, una colla d’amants del teatre amateur van proposar-se de representar el clàssic nadalenc Els pastorets o l’adveniment de l’Infant Jesús de Josep Maria Folch i Torres. Com a tantes poblacions catalanes per aquestes dates, els personatges terrenals, celestials i infernals treuen el nas per emprendre l’enèsim viatge cap a Betlem seguint l’estrella.

I com també és costum, l'original del 1916 s’adapta per introduir-hi referències actuals, locals o generalistes, per fer-lo més amè i divertit. Aquestes adaptacions esdevenen un al·licient per al públic que comprova quins personatges nous s’incorporen cada any. Per exemple, des del 2018, ja no es coneixen com Els pastorets, sinó que des d’aleshores són Les pastoretes, on el paper protagonista recau sobre l'Isabeló i la Tomaseta.

La història de Els pastorets de Vallvidrera es remunta al 2002, quan la companyia Els Pirates i la Fontmontina de Comèdia van iniciar-ne la tradició a Collserola i van portar el text d'en Folch i Torres al CC Vallvidrera – Vázquez Montalbán en dues úniques sessions per a amics i familiars. D'això ja en fa vint anys i les representacions s'han consolidat com una bona opció per seguir la tradició a Barcelona.

Aquest 2022, més de cent persones s’han involucrat en el projecte que inclou una pila d’aventures adaptades per l'Associació dels Pastorets de Vallvidrera, bon humor i orquestra i cor en directe, creat especialment per a les representacions.

Podeu reservar entrades des d’aquest enllaç. Però no badeu, que volen de seguida! Hi ha funció els dies 10, 11, 14, 16, 17 (doble sessió), 18, 21 i 23 de desembre. Recordeu que Les Pastoretes de Vallvidrera es representen al flamant Mercat Cultural de Vallvidrera (c/ d’Elisa Moragas i Badia, 2) i no al CC Vallvidrera – Vázquez Montalbán com fins ara.

Activitats relacionades