52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!
52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!
Els perills de la robotització
- Divulgació
Els reptes que comporta la robotització en un món cada cop més digital
Sessions moderades per Ramon Sangüesa, doctor en Intel·ligència Artificial i Aprenentatge Automàtic. Professor de Llenguatges i Sistemes Informàtics (UPC) i coordinador docent de la nova carrera d'Intel·ligència Artificial (UPC). Ha estat director del Data Transparency Lab, del Desenvolupament d'Aplicacions a la Fundació i2Cat des de la seva creació i fundador i primer director d'innovació de Citilab. Té una llarga trajectòria en projectes d'innovació social i divulgació de la tecnologia.
Quan l'exclusió i la discriminació venen per no disposar de connexió digital
CC Torre Llobeta
Dijous 7 d'abril - 19 h
La digitalització ha fet que estar connectat i saber-se connectar a la xarxa s’hagi convertit en un prerequisit per accedir a formació, feina, salut, relacions... Connectar-se és una opció personal o les lleis, administracions, sistema educatiu i empreses també hi tenen responsabilitat? La connectivitat, l’accés i la pròpia capacitat són molt desiguals i tenen efectes discriminatoris i excloents. Quines formes té la nova exclusió digital i què s’està fent per combatre-la?
Amb la participació de Karina Gibert, llicenciada en Informàtica, especialitzada en estadística computacional i intel·ligència artificial. Doctorat en Informàtica i postgrau en Docència Universitària. Catedràtica docent a la UPC-Barcelona Tech. És cofundadora i directora del centre de recerca Intelligent Data Science and Artificial Intelligence, vicedegana de Presidència per Igualtat i Ètica al Col·legi Oficial d'Enginyeria en Informàtica de Catalunya. Membre del grup de treball Catalonia.AI i ha participat en la redacció del Pla Estratègic per la IA del govern català. També assessora de la Comissió Europea.
Les xarxes socials i la por de ser invisible
CC Navas
Dimecres 27 d'abril - 19 h
Les xarxes socials generen dinàmiques d’exposició personal que alguns converteixen en una forma d’expressió individual, d’altres en una forma de promoció professional a través de la seva “influència” a les xarxes o bé per altres motivacions. La pressió de ser visibles i la por de no ser-ho actuen sobre tota la societat. Què diu això com a construcció de la pròpia personalitat i com a comunitat? Hi ha alternatives a l’obligada visibilitat digital?
Amb la participació de Liliana Arroyo Moliner, doctora en Sociologia i investigadora de l'Institut d'Innovació Social d'ESADE. Experta en transformació digital i impacte social. Actualment, investiga quin impacte social tenen les eines digitals en la manera de fer, de sentir i de relacionar-se. Escriu a l'Ara i El Periòdico, entre d'altres, i ha col·laborat a RAC1 i TV3. Recentment, ha publicat Tú no eres tu selfi. 9 secretos digitales que todo el mundo vive pero nadie cuenta (Editorial Milenio, 2020).
Quin futur té, la meva feina? Parlem de tecnologia i treball
CC Vil·la Florida
Reserva la teva entrada
Dimarts 17 de maig - 19 h
La digitalització dels àmbits productius i de treball té moltes expressions diferents des de la robotització de la fabricació i la logística, fins a la col·laboració laboral de forma presencial o a distància. Aquest procés, accelerat per la pandèmia, implica la redefinició de llocs de treball, perfils professionals, competències i relacions laborals, des de noves rutines a nous drets laborals i formes de legislació. Què es guanya i què es perd pel camí?
Amb la participació de Santiago García i Ricard Bonastre.
Santiago García és Llicenciat en Dret, MBA (IESE) i Diplomat d'Estudis Avançats (UPC). Cofundador de Future for Work Institute, assessor, conferenciant i professor convidat a diverses universitats i escoles de negocis. És autor del llibre L'art de dirigir persones avui (Llibres de Capçalera, 2016) i coautor de L'ocàs de l'ocupació (Llibres de Capçalera, 2013).
Ricard Bonastre és Llicenciat en Filosofia (UB). CEO i Fundador de ByRatings, empresa especialitzada en desenvolupament d'algoritmes. Professor en l'àrea de negoci digital a ESADE i a la Barcelona School of Management (UPF).
Activitats relacionades
-
Aquí trobareu tots els perfils de Facebook, X, Instagram i YouTube
On:Xarxa dels Centres Cívics de BarcelonaQuan:Tot l'any -
S'hi documenten les dades per equipaments, districtes i diversos indicadors
On:Xarxa de Centres Cívics de BarcelonaQuan:2024 -
Accions i mutacions sonores al CC Convent de Sant Agustí
On:CC Convent de Sant AgustíQuan:18, 19, 20, 21, 22 i 23/11/2024