52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Els perills de la robotització

Aquesta activitat forma part del projecte en xarxa:
CC Torre Llobeta, CC Navas i CC Vil·la Florida
7 i 27 d'abril i 17 de maig de 2022
  • Divulgació

Els reptes que comporta la robotització en un món cada cop més digital

Sessions moderades per Ramon Sangüesa, doctor en Intel·ligència Artificial i Aprenentatge Automàtic. Professor de Llenguatges i Sistemes Informàtics (UPC) i coordinador docent de la nova carrera d'Intel·ligència Artificial (UPC). Ha estat director del Data Transparency Lab, del Desenvolupament d'Aplicacions a la Fundació i2Cat des de la seva creació i fundador i primer director d'innovació de Citilab. Té una llarga trajectòria en projectes d'innovació social i divulgació de la tecnologia.

Quan l'exclusió i la discriminació venen per no disposar de connexió digital
CC Torre Llobeta
Dijous 7 d'abril - 19 h
La digitalització ha fet que estar connectat i saber-se connectar a la xarxa s’hagi convertit en un prerequisit per accedir a formació, feina, salut, relacions... Connectar-se és una opció personal o les lleis, administracions, sistema educatiu i empreses també hi tenen responsabilitat? La connectivitat, l’accés i la pròpia capacitat són molt desiguals i tenen efectes discriminatoris i excloents. Quines formes té la nova exclusió digital i què s’està fent per combatre-la?

Amb la participació de Karina Gibert, llicenciada en Informàtica, especialitzada en estadística computacional i intel·ligència artificial. Doctorat en Informàtica i postgrau en Docència Universitària. Catedràtica docent a la UPC-Barcelona Tech. És cofundadora i directora del centre de recerca Intelligent Data Science and Artificial Intelligence, vicedegana de Presidència per Igualtat i Ètica al Col·legi Oficial d'Enginyeria en Informàtica de Catalunya. Membre del grup de treball Catalonia.AI i ha participat en la redacció del Pla Estratègic per la IA del govern català. També assessora de la Comissió Europea.

Les xarxes socials i la por de ser invisible
CC Navas
Dimecres 27 d'abril - 19 h
Les xarxes socials generen dinàmiques d’exposició personal que alguns converteixen en una forma d’expressió individual, d’altres en una forma de promoció professional a través de la seva “influència” a les xarxes o bé per altres motivacions. La pressió de ser visibles i la por de no ser-ho actuen sobre tota la societat. Què diu això com a construcció de la pròpia personalitat i com a comunitat? Hi ha alternatives a l’obligada visibilitat digital?

Amb la participació de Liliana Arroyo Moliner, doctora en Sociologia i investigadora de l'Institut d'Innovació Social d'ESADE. Experta en transformació digital i impacte social. Actualment, investiga quin impacte social tenen les eines digitals en la manera de fer, de sentir i de relacionar-se. Escriu a l'Ara i El Periòdico, entre d'altres, i ha col·laborat a RAC1 i TV3. Recentment, ha publicat Tú no eres tu selfi. 9 secretos digitales que todo el mundo vive pero nadie cuenta (Editorial Milenio, 2020).

Quin futur té, la meva feina? Parlem de tecnologia i treball
CC Vil·la Florida
Reserva la teva entrada
Dimarts 17 de maig - 19 h
La digitalització dels àmbits productius i de treball té moltes expressions diferents des de la robotització de la fabricació i la logística, fins a la col·laboració laboral de forma presencial o a distància. Aquest procés, accelerat per la pandèmia, implica la redefinició de llocs de treball, perfils professionals, competències i relacions laborals, des de noves rutines a nous drets laborals i formes de legislació. Què es guanya i què es perd pel camí?

Amb la participació de Santiago García i Ricard Bonastre.
Santiago García és Llicenciat en Dret, MBA (IESE) i Diplomat d'Estudis Avançats (UPC). Cofundador de Future for Work Institute, assessor, conferenciant i professor convidat a diverses universitats i escoles de negocis. És autor del llibre L'art de dirigir persones avui (Llibres de Capçalera, 2016) i coautor de L'ocàs de l'ocupació (Llibres de Capçalera, 2013).
Ricard Bonastre és Llicenciat en Filosofia (UB). CEO i Fundador de ByRatings, empresa especialitzada en desenvolupament d'algoritmes. Professor en l'àrea de negoci digital a ESADE i a la Barcelona School of Management (UPF).

Activitats relacionades