52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Enfocats 2021, un festival a l'era del capitalisme pandèmic

CC Pati Llimona
Del 13/05 al 26/06/2021
  • Fotografia

Aquestes propostes ja han passat

Llibertats perdudes i trobades

Després d'un any de pausa obligada per l'epidèmia mundial, el CC Pati Llimona recupera el seu festival de referència per a professionals, col·lectius i amants de la fotografia social.

Entre el 13 de maig i el 26 de juny, l'Enfocats ofereix un ampli ventall d'exposicions, projeccions, xerrades i tallers, posant el focus en el concepte de llibertat dins el context actual. La crisi sanitària de la Covid-19 i les mesures aplicades per mirar de mitigar-la, han tornat a posar de manifest que aquest és un dels conceptes més subjectius que existeixen.

Les exposicions, que podreu visitar a partir del 14 de maig i fins a l'últim dia del festival, s'estenen per tots els espais del centre del carrer Regomir. A la Sala Ruïnes hi trobareu Living with covid de la Paola de Grenet. La mostra col·lectiva 12 mirades sobre la llibertat s'exhibirà a la Sala Montserrat Roig, mentre que la Sala Foyer acull Sols el poble salva el poble de l'associació Fotomovimiento. A l'espai Groc podreu conèixer Cuando salimos peores del col·lectiu La Europa del aborigen i al pati d'entrada hi penja el projecte fotogràfic de Teo Vázquez Dame aire que quiero vivir. Dins l'espai d'exposicions virtuals del centre, l'Arnau Sidera mostra Ficus. A més a més, des del dia de l'estrena de l'Enfocats i fins al 21 de maig, a la Sala Joan Maragall s'hi projecta Històries de quarantena, vint projectes centrats en els dies de confinament estricte.

Enguany, en col·laboració amb el Certamen Internacional de Cortos Ciudad de Soria i La Boca Espai de Cultura, es projecta una selecció de vint curtmetratges provinents de tot el planeta. Històries de quarantena (18/05 – 19.00 h) exposen l'efecte de la reclusió del 2020 sobre les llibertats individuals i col·lectives.

Dos dies després, la Mònica Parra Ràfols, autora del llibre Migrar i Resistir. Històries de l'últim èxode a Europa i activista del Col·lectiu Fotomovimiento, la Sara Montesinos, periodista de l’Agència Talaia i en Bruno Álvarez, president de l’ONG No Name Kitchen participaran en la xerrada l'Èxode a Europa en temps de pandèmia (20/05 – 18.30 h).

Pel que fa a les activitats formatives, L'Enfocats 2021 proposa el taller Juego ergo sum (14, 21 i 28/05 – 18.00 h) amb la Paola de Grenet, Som el que volem ser. Intervenint la meva pròpia imatge (22/05 – 10.00 h) a càrrec de la Belén Vilanova i Creativexp on the Gòtic (15/05 – 10.00 h) que imparteixen en Sibux i l'Ann Alògica, aquests dos últims, en col·laboració amb l'Experimental Photo Festival.

Si voleu participar en qualsevol de les activitats del programa d'aquesta onzena edició, només cal que reserveu una plaça gratuïta des del web del CC Pati Llimona. Si teniu la reserva feta i finalment no vindreu, cancel·leu la inscripció per tal que altres persones puguin accedir al taller o xerrada. Aquí us expliquem com fer la reserva i la devolució. Per a més informació, podeu consultar el web del festival.

La imatge correspon a l'exposició Living with covid de la fotògrafa Paola de Grenet.

Activitats relacionades