52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Enfocats, un festival per a la transformació social

CC Pati Llimona
Del 09/05 al 21/06/2019
  • Fotografia

El festival de fotografia se centra en el procés migratori

El CC Pati Llimona dóna el tret de sortida a una nova edició del festival anual de fotografia i compromís social. L'Enfocats, nascut l'any 2010 sota el nom de PICS (Projecte d'Imatge Contemporània i Social), se celebrarà entre el 9 de maig i el 21 de juny. Aquesta desena edició del cicle es dedica a explorar el fenomen de la migració, no només des del punt de vista del desplaçament des del lloc d'origen, sinó la relació que estableix la persona migrada a la nova societat i les experiències viscudes amb les polítiques migratòries, la discriminació o els prejudicis.

La inauguració, dijous 9 de maig a partir de les 18.30 h, inclourà un homenatge als refugiats i migrants que han perdut la vida en el seu camí cap a Europa, la peça de dansa Voz de la ballarina Ines ArcheWr amb música de Simonal Bie i una sessió final del DJ Mbodj de melodies d'arrel negra.

Al llarg del festival podreu visitar fins a set exposicions repartides per tots els espais del CC Pati Llimona, però també trobareu visionats de portafolis, projeccions de documentals i cinefòrums, xerrades i debats, tallers, presentacions, activitats familiars, teatre, dansa i fins i tot un itinerari per Ciutat Vella.

Entre les mostres fotogràfiques, que es podran visitar fins al 21 de juny, The list del col·lectiu UNITED, un treball de denúncia i visibilització dels casos de persones mortes durant el seu periple cap a Europa, la mostra als balcons del centre del col·lectiu Fotomovimiento, Nea Kavala amb imatges que Marc Ibáñez, Mateu Targa i Guim Tió van fer al camp de refugiats ubicat al nord de Grècia, Con un pie a cada lado, el viaje de Soly una exposició que es complementa amb una historieta gràfica, Jungleye, roboteca & transit tales de la fotògrafa Severine Sajous, The Backway: d'Àfrica a Europa per la porta posterior (només fins al 24/05) on el col·lectiu Ruido photo viatja cap al continent africà per narrar les històries personals del fenomen clau del segle XXI i el projecte Diálogos migrantes, historias de hombres y mujeres que cruzan fronteras de Joan Tomàs i Mescladís, per recuperar algunes històries de les migracions de la postguerra espanyola.

Una de les novetats d'enguany és la col·laboració de tres centres cívics més, donant a conèixer el festival a d'altres públics. El CC Drassanes, el CC Barceloneta i el CC Convent Sant Agustí, ubicats com el CC Pati Llimona al Districte de Ciutat Vella, participen també a la programació de l'Enfocats 2019 amb una sèrie d'aportacions culturals més enllà de la fotografia. Modou Modou (18/05 – 18.00 h) és una peça teatral que explica el viatge d'en Moussa des del Senegal fins a Europa i contraposa la seva experiència amb la d'en Manolo, un antic migrant andalús dels anys de la postguerra. La podreu veure al CC Drassanes. El CC Barceloneta proposa dos espectacles d'identitats en moviment: Negruna (24/05 – 20.00 h), una performance poètica de la Micaela Mahi i Los Afrobeats de raíz (24/05 – 20.20 h), una performance del duo G'riot. Finalment, al CC Convent Sant Agustí participa a l'Enfocats 2019 amb la xerrada Migrants, una mirada femenina (17/05 – 19.00 h. Activitat cancel·lada), una lectura del llibre infantil Amic meu! (17/05 – 17.30 h) i l'itinerari Barcelona, ciutat de negrers? (25/05 – 11.00 h).

Per a més informació, podeu consultar el web del festival.

La fotografia que il·lustra la notícia és d'en Guido Lanese i forma part de l'exposició Con un pie a cada lado, el viaje de Soly.

Activitats relacionades