52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Estimat planeta Terra

CC Sagrada Família
14/01, 04/02, 11/02 i 04/03/2019
  • Cinema

Cinema que desperta consciències

Després d'haver tractat l'esport, la transexualitat, la migració, la visió infantil de la vida, l'arquitectura en el cinema i molts altres temes, el cicle cinematogràfic que podeu veure al CC Sagrada Família cada trimestre, gira la vista cap al planeta que habitem.

El cicle cinematogràfic neix amb la voluntat de reflexionar sobre la situació del planeta i plantejar la relació dels éssers humans amb el medi ambient. A través de pel·lícules molt diferenciades entre si, Estimat planeta Terra té l'objectiu de suscitar el debat intern de l'espectador sobre el tracte envers la natura, les conseqüències del canvi climàtic i la presa de consciència de la responsabilitat de cada persona per mirar d'actuar al respecte.
 
 
La tortuga roja
14/01 – 20.00 h
Nàufrag en una illa tropical, tot sol, haurà d'aprendre a sobreviure en plena natura envoltat d'ocells, crancs i tortugues. Un dia coneix una misteriosa tortuga vermella fora de l'aigua. A partir d'aquest moment, la seva vida canvia per sempre. Dirigida per l'holandès Michaël Dudok de Wit i coproduïda entre diverses productores franceses i l'estudi japonès Ghibli, el film explora sense diàlegs la relació de l'ésser humà amb la naturalesa. Va ser nominada al Festival de Cannes i als premis Oscar.

 
 
Bestias del sur salvaje
04/02 – 20.00 h
La Hushpuppy, una nena de 6 anys que viu amb el seu pare a un bayou prop del Mississipí, té una existència plàcida entremig de la natura i envoltada dels animals que l'habiten. Però un dia, de cop i volta, la temperatura del planeta augmenta sobtadament, el nivell de les aigües va pujant vertiginosament i tots els dics s'enfonsen. Els animals prehistòrics que estaven congelats tornen a la vida, amenaçant l'existència de la humanitat. La petita haurà d'emprendre un viatge solitari i lluitar per la seva pròpia supervivència. El film va guanyar el Festival de Canes del 2012 i va ser nominada a diversos Oscar de l'any següent.

 
 
Snowpiercer
04/03 – 20.00 h
Un experiment fallit per solucionar l'escalfament global gairebé va posar fi a tota la vida del planeta. L'últim tren que existeix es mou fent cercles pel món, amb un motor en moviment perpetu. Els darrers supervivents de la Terra s'amunteguen als vagons, dividits en dues classes: l'explotada i la poderosa. Chris Evans, Song Kang-ho, Tilda Swinton, Jamie Bell i Octavia Spencer protagonitzen un trhiller postapocalíptic premiat en múltiples festivals.

 
 
Per altra banda, el dilluns 11 de febrer, en aquest cas a les 19.30 h, es projecta la pel·lícula Straws (Linda Booker, EEUU, 2017), dins el marc del cicle Claqueta i acció organitzat pel FICMA, Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient de Barcelona. El film, narrat per Tim Robbins, exposa el problema que les palletes de plàstic per xuclar begudes d'un sol ús suposen pels ecosistemes marins. Cada any, milions de canyes acaben als carrers i abocadors per anar a parar, finalment, al mar. El documental mostra la història d'aquests objectes aparentment inofensius i el debat generat entre agents implicats com investigadors marins, ciutadans compromesos i empresaris. Posteriorment, Yve Ramírez, del col·lectiu La Ecocosmopolita, dirigirà el debat entre tot el públic present.

Les quatre sessions de cinema són gratuïtes i no cal reservar entrada.

Activitats relacionades