52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Estudio sobre la monarquía

Aquesta activitat forma part del projecte en xarxa:
CC Joan Oliver - Pere Quart, CC Cotxeres de Sants i CC Navas
Del 12/01 al 03/03, del 20/03 al 29/04 i del 04/10 al 20/11
  • Art i exposicions

Marta Pareja Cobos

És un projecte de llarga durada en el qual l’artista fa aproximacions a la Transició a través de símbols i anècdotes de la seva biografia, que li serveixen de catalitzadors per investigar narratives perifèriques. A partir d’això, ofereix una alternativa microhistòrica als grans relats hegemònics, recollint les vivències que reflecteixen com els grans esdeveniments van afectar la realitat quotidiana de les famílies.

Aquestes històries petites, però significatives ens ofereixen una reflexió sobre el relat oficial de la ciutat i donen visibilitat a aquesta part tan important de la memòria històrica, que és fràgil i majoritàriament oral.


CC Joan Oliver – Pere Quart
Del 12/01 al 03/03
Consulteu el full de sala (PDF)

16/02 - 18:00 h Reserves Visita comentada i banquet: visita guiada performativa on es recorrerà amb l'autora l'exposició acabant amb un "banquet" durant el qual podrem reflexionar sobre la monarquia, la memòria històrica i el mateix fet artístic. Al final de la trobada, tothom sortirà coronat.

24, 31/01 i 14/02 - 17:00 h Taller experimental de resistència a l'oblit. A través del joc teatral, l’escriptura creativa i l'exploració visual ens endisarem en la memòria per tal de recuperar imaginaris perduts o crear-ne de nous al voltant del període de la transició espanyola. Allò que es produeixi durant el taller s’incorporarà a l’exposició vigent com a “material en brut”. A posteriori, l'artista continuarà manipulant i treballant els temes i material sorgit durant les sessions per tal de, a la següent exposició, incorporar-ho de manera definitiva. El taller es portarà a terme en tàndem amb la dramaturga i actriu Eu Manzanares i l’autora de l’exposició Marta Pareja.


CC Cotxeres de Sants
Del 20/03 al 29/04

21/03 - 19:00 h Inauguració

22 i 29/03 - De 18:00 h a 20:00 h Reserves Taller Desmembrar el poder: Com representem el poder? Podem generar imaginaris alternatius a la imatge més canònica? A través del joc teatral, l’escriptura creativa i l'exploració visual, generarem representacions entorn del tema que permetran la reflexió i el debat. Allò que es produeixi durant el taller s’incorporarà a l’exposició vigent com a “material en brut”. A posteriori, l'artista continuarà manipulant i treballant els temes i material sorgit durant les sessions per tal d'incorporar-ho de manera definitiva com a “peça artística” a la següent exposició. El taller es portarà a terme en tàndem amb la dramaturga i actriu Eu Manzanares i l’autora de l’exposició Marta Pareja.

19/04 - 19:00 h Reserves Visita guiada i banquet: visita guiada performativa on es recorrerà amb l'autora l'exposició acabant amb un "banquet" durant el qual podrem reflexionar sobre la monarquia, la memòria històrica i el mateix fet artístic. Al final de la trobada, tothom sortirà coronat.


CC Navas
Del 04/10 al 20/11


Activitats relacionades