52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Evidència, latència i transparència

Aquesta activitat forma part del projecte en xarxa:
Diversos centres cívics
Del 05/03 al 06/04, del 17/06 al 30/07 i setembre-octubre del 2021
  • Art i exposicions

Sobre la violència i la seva representació

Evidència, latència i transparència. Sobre la violència i la seva representació és una proposta cultural que s'articula a partir d'un cicle temàtic d'exposicions i altres activitats, recíprocament vinculades, organitzades sota l'auspici del ICUB a tres centres cívics de la ciutat de Barcelona.

Què és la violència? És sempre una cosa explícita i deliberada? O pot amagar-se en fets aparentment no violents? Quines són les pràctiques, els processos i els límits de la seva representació? Quins són els seus efectes a la comunicació i, per tant, al funcionament de la societat?

Evidència, latència i transparència, lluny de la pretensió d'abastar la totalitat d'un fenomen extremadament ampli i complex, s'enfronta a aquests – i altres – interrogants amb el propòsit de contribuir a fertilitzar el terreny en el qual es desenvolupa l'estudi de la violència.

A cada centre cívic s'hi presenta obra d'un reduït nombre d'artistes que remet tant a la dificultat de representar la part més oculta del fenomen de la violència, com a la redundància que caracteritza la seva representació corrent – o que suggereix l'existència de formes ulteriors de violència, inscrivint la qüestió en un context més ampli.

El projecte es concep com un assaig obert i interactiu, en el qual tenen una importància cabdal les activitats participatives (xerrades, taules rodones, tallers...), el propòsit de les quals és estimular la reflexió i el diàleg, generar múltiples nivells de lectura, d'interpretació i de comprensió de la violència, per tal d'afavorir una consciència més profunda i crítica sobre un dels aspectes més tràgics – i al mateix temps aparentment inevitables – de la nostra societat.


CC Guinardó
Del 05/03 al 06/04/21
Sala Jaume Valor
En aquest primer capítol, podrem veure les obres de diferents artistes: els retrats de nenes i nens engabiats, Vida en sociedad, de JuanRa García, Conditioned, una instal·lació de Bart Calero, i dues peces del duo coreà-finlandès Nana & Felix que ens parlen dels prejudicis i estereotips en l'aparença física de les persones.
 
CC Pere Pruna
Del 17/06 al 30/07/21

CC La Casa Elizalde
Entre setembre i octubre de 2021

Activitats relacionades