52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

ExperCiències a Sant Antoni

CC Cotxeres Borrell
25/10, 22/11 i 13/12/2022
  • Ciència i tecnologia
  • Divulgació

Aquestes propostes ja han passat

Tres tastets científics al CC Cotxeres Borrell

La divulgadora Mireia Ortega, llicenciada en bioquímica, doctora en biomedicina i conferenciant, proposa tres xerrades al CC Cotxeres Borrell per fer petites incursions didàctiques al món de la ciència sobre un ventall ben ampli de temes.

ADN, desxifrant el codi de la vida
25/10 – 18:30 h
L’ADN és considerat el codi bàsic de la vida, on es troba la informació genètica dels éssers vius que els permet funcionar, créixer i reproduir-se. En aquesta sessió es parlarà dels trets principals d’aquesta molècula composta i a més també experimentareu en directe l’extracció de l’ADN d’una fruita.

El joc de la ciència
22/11 – 18:30 h
La ciència estudia tot el que envolta la humanitat, el coneixement conscient que permet l’aproximació a la realitat. Tot i això, els conceptes científics poden semblar difícils d’entendre. Amb motiu del Dia mundial de la Ciència per la pau i el desenvolupament que se celebra cada 2 de novembre, aquesta sessió permetrà introduir-vos en les principals idees científiques.

Els secrets de la memòria
13/12 – 18:30 h
El cervell controla les emocions, l'aprenentatge, la memòria... Precisament aquesta última habilitat és una de les més fascinants. Capaç d’emmagatzemar records equivalents a centenars de milers de gigabytes, malalties com l’Alzheimer ataquen directament aquesta capacitat. L’última conferència tracta aquest tipus d’afectacions.

Les sessions són gratuïtes, però cal demanar plaça des dels enllaços anteriors. Aquí us expliquem com fer la reserva i la devolució, en cas que finalment no poguéssiu venir.

Activitats relacionades