52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Fer memòria per construir la pau

Aquesta activitat forma part del projecte en xarxa:
CC Torre Llobeta, CC Sant Martí i CC El Sortidor
20/04, 10 i 25/05/2023
  • Divulgació

Aquestes propostes ja han passat

Amb Marisela Montenegro i EUROM, Observatori Europeu de Memòries de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona

Com s'han d'articular el record i l'oblit per fer possible un entorn de pau?

En el nostre passat, hi trobem un munt de conflictes, i alguns poden haver quedat resolts però d’altres potser han quedat oberts o s’han volgut tapar amb l’oblit. Quines conseqüències té això en el nostre present i el nostre futur? Les societats democràtiques han de poder construir un relat sobre el passat que reconegui els danys i ajudi a caminar cap a un futur més just. Reflexionarem sobre com la memòria té un paper clau en la construcció de la pau.

CC Torre Llobeta
Dijous, 20 d’abril, a les 19.00 h
Modera: Marta Ballesta i Senabre
Reserves
>> Llegiu-ne la crònica a la revista Núvol <<
 
CC Sant Martí
Dimecres, 10 de maig, a les 19.00 h
Modera: João França
Reserves

 
CC El Sortidor
Dijous, 25 de maig, a les 19.00 h
Modera: Marta Ballesta i Senabre
Reserves


Marisela Montenegro
Llicenciada en psicologia per la Universitat Central de Veneçuela i doctora en psicologia social per la Universitat Autònoma de Barcelona. Professora del Departament de Psicologia Social (UAB)
És membre del grup de treball Memòries col·lectives i pràctiques de resistència, del Consejo Latinoamericano de Ciencias Sociales. S'ha interessat per l'anàlisi crítica dels processos d'intervenció social, els moviments socials i la memòria col·lectiva, des de perspectives feministes i postcolonials.

 
Observatori Europeu de Memòries de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona (EUROM)
Xarxa transnacional d’institucions i organitzacions compromeses amb l’anàlisi i la promoció de polítiques públiques de memòria. L’objectiu és recordar la lluita per la democràcia i la llibertat a Europa, defensar la pluralitat de memòries i contribuir a una societat més solidària, tolerant i inclusiva.

 
Marta Ballesta i Senabre
Periodista
Llicenciada en Humanitats i Periodisme, màster en Món Àrab i Islàmic i postgrau en Direcció de Comunicació i Imatge Corporativa. Ha treballat a Catalunya Ràdio, iCat FM, RNE - Ràdio 4, la XTVL i, actualment, a betevé. També ha estat professora col·laboradora del Màster de periodisme i comunicació digital de la UOC, ha exercit en el tercer sector i ha estat implicada en diversos projectes culturals, especialment d’art urbà.

 
João França
Periodista
Graduat en Humanitats i màster en Antropologia i Etnografia. Treballa explicant històries de gent que s’organitza per construir un món més habitable. Ha escrit Habitar la trinxera, Retrats de la Barcelona comunitària i La PAH: manual de uso, i ha dirigit El fil rosa, sobre el moviment LGTBI. És professor al programa BaPIS de la UPF.

Activitats relacionades