52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Il·lustrats 2019

CC Torre Llobeta
Del 13 al 30 de setembre
  • Art i exposicions
  • Divulgació
  • Familiar
  • Literatura
  • Tallers

El cicle d'enguany gira entorn la cultura japonesa

Durant el mes de setembre, la Festa de la Il·lustració torna a brillar al CC Torre Llobeta. El cicle Il·lustrats té per objectiu donar a conèixer aquesta disciplina artística i mostrar que està plena de vitalitat i en contínua expansió. La setena edició, que s'avança uns mesos respecte a l'any passat, se celebra entre el 13 i el 30 de setembre a l'equipament de Nou Barris en col·laboració amb la Biblioteca de Vilapicina i la Torre Llobeta, el Consorci per a la Normalització Lingüística de Nou Barris i la llibreria La Font de Mimir.

Si les cinc primeres edicions de l'Il·lustrats se cenyien en el dibuix i les activitats de la sisena edició van tenir la mort com a eix principal, aquest 2019 se centra en la cultura japonesa.

L'exposició Sumi-e i shodo: el món en blanc i negre (del 13 al 28/09) és l'activitat permanent d'aquesta edició. A càrrec dels alumnes de Casa Àsia, mostra la característica principal de les dues tècniques: l'equilibri i el buit que es trasllada a l'harmonia entre la part blanca del paper i la negra de la tinta. Banzai!, una mostra documental que tracta la cultura japonesa a través del manga, l'anime i els videojocs, és l'exposició que es pot veure a la biblioteca des del 13 de setembre i fins a final de mes.

Si teniu ganes d'arremangar-vos i posar-vos a fer feina, podeu provar el taller de haikus il·lustrats (17/09 – 18.00 h). Mentre elaboreu uns haikus relacionats amb la contemplació de la natura, en Raúl Cuenca il·lustrarà en directe els poemes. El monogràfic de sumi-e (20/09 – 19.00 h) us permetrà fer una introducció a la tècnica que es remunta al segle XIII! Els dos tallers són gratuïts i cal que feu una inscripció prèvia per guardar lloc.

D'altra banda, els més menuts podran deixar-se portar per la imaginació en dues sessions de contes. La primera (14/09 – 12.00 h), a la llibreria La Font de la Mimir (c/ Costa i Cuxart, 5), miraran de respondre algunes preguntes acompanyats per personatges com la Miyuki i el seu avi o de les trifulgues d'un petit pintor ajudat per tot el poble. Uns dies més tard, els Umpalumpa explicaran un seguit de monogatari (26/09 – 18.00 h, Biblioteca de Vilapicina i la Torre Llobeta) provinents del país del sol naixent a criatures d'entre 2 i 4 anys.

Activitats relacionades