52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Intertextuals

Aquesta activitat forma part del projecte en xarxa:
CC Sant Andreu, CC Pati Llimona i CC La Casa Elizalde
Del 14/06 al 26/07, del 07/09 al 13/10 i del 08/11 al 23/12
  • Art i exposicions

Marla Jacarilla

L’obra de Marla Jacarilla, situada en l’interstici entre la literatura i les arts visuals, es desenvolupa a través d’obres plàstiques amb un gran component literari, o potser es pot definir com a obra literària estructurada per components de l’art.

Intertextuals reuneix una selecció d’obres que utilitzen el text i la paraula a través de formats artístics com el vídeo, la performance o la instal·lació, que l’artista fa servir com a mitjà per reflexionar sobre la ficció, els paràmetres que regeixen les dues disciplines i les possibilitats de la creació a mig camí entre l’una i l’altra.


CC Sant Andreu
Del 14/06 al 26/07

14/06 - 19:00 h Inauguració amb visita comentada i performance Tots els records que algú es pot inventar per tu *: el públic dirà una paraula que l'artista convertirà en el text d'un record fictici que podran recollir més endavant.

15, 22 i 29/06 - 18.30 h Reserves Taller d'experimentació literària**: tres sessions de dues hores. Part teòrica de lectura de textos d'autors que juguen amb els límits de la literatura i les arts visuals i part pràctica d'escriptura de textos d'elaboració pròpia.


CC Pati Llimona
Del 07/09 al 13/10

07/09 - 19:00 h Inauguració i acció Tots els records que algú es pot inventar per tu*. L'artista serà a l'espai expositiu per tal que el públic li suggereixi una paraula, per compondre un text. Es farà entrega del text uns dies després, sigui via correu electrònic o recollint-lo en paper al centre. Amb els textos elaborats durant les tres itineràncies se'n farà una publicació.

22, 29/09 i 06/10 - 18.30 h Reserves Taller d'experimentació literària**: tres sessions de dues hores. Part teòrica de lectura de textos d'autors que juguen amb els límits de la literatura i les arts visuals i part pràctica d'escriptura de textos d'elaboració pròpia.


CC La Casa Elizalde
Del 08/11 al 23/12

08/11 - 19:00 h Reserves Inauguració i acció Tots els records que algú es pot inventar per tu*. L'artista serà a l'espai expositiu per tal que el públic li suggereixi una paraula, per compondre un text. Es farà entrega del text uns dies després, sigui via correu electrònic o recollint-lo en paper al centre. Amb els textos elaborats durant les tres itineràncies se'n farà una publicació.

13, 20, 27/11 - 19:00 h Reserves Taller d'experimentació literària**: tres sessions de dues hores. Part teòrica de lectura de textos d'autors que juguen amb els límits de la literatura i les arts visuals i part pràctica d'escriptura de textos d'elaboració pròpia.

17/11 - 11.00 h Reserves Visita guiada.


* Tots els records que algú es pot inventar per tu
Unint literatura i acció performàtica, realitat i ficció, l'artista es converteix en escrivent de records ficticis. El públic de l'acció podrà deixar una paraula o una frase breu que, un temps després, serà transformada en un record ireeal. Un record escrit a mà i escanejat que es rebrà per correu electrònic. Un cop s'acabi el recorregut pels diferents centres cívics (CC Sant Andreu, CC Pati Llimona i CC La Casa Elizalde), tots els records seran recopilats en una publicació.

** Taller d'experimentació literària
En aquest taller parlarem d'alguns dels corrents de la narrativa més experimental relacionats directament amb les arts plàstiques i visuals, així com d'algunes obres d'art que treballen directament amb la literatura i el llenguatge escrit, experimentant mitjançant la realització d'alguns exercicis pràctics amb les estructures narratives, les possibilitats del llenguatge escrit i l'expansió del text. A partir de textos i obres de diversos escriptors i artistes plàstics i visuals com Georges Perec, Raymond Queneau, Agustín Fernández Mallo, Marc Saporta, Dora García, Emma Kay o Enrique Vila-Matas entre d'altres, crearem un espai de creació i reflexió amb la finalitat d'explorar els límits del llenguatge escrit.

Activitats relacionades