52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Kinètic 2020

CC Parc Sandaru
31/01, 21/02, 13/03, 17/04 i 15/05/2020
  • Teatre

Aquestes propostes ja han passat

Cinc iniciatives teatrals arriscades, que experimenten i investiguen

La convocatòria Kinètic, que obra cada inici de curs el CC Parc Sandaru, té la voluntat de donar suport a propostes escèniques inèdites i premia aquells projectes que arrisquen en la producció, en la investigació artística o en la creació contemporània.

D’entre les seixanta (seixanta!) propostes que es van rebre aquest setembre, només cinc van ser seleccionades per tal de desenvolupar el projecte a l’equipament de Sant Martí.

La venganza de Greta Thunberg (31/01 – 20.30 h) del Vostok Collective és una proposta d'escena híbrida que ens farà reflexionar sobre l'imminent col·lapse mediambiental i la figura del refugiat climàtic, enfront del desig de l'ésser humà de dominar a la natura.

Els següents a pujar a l’escenari són la cia de R’art amb Ya, ya (21/02 – 20.30 h), un thriller dramàtic amb tocs d’humor per acompanyar una família en un viatge de reflexió, autoconeixement i catarsi. La incomunicació familiar, la memòria compartida i els retrets, a més, acaben de definir el paisatge temàtic.

Maria Casellas adapta al teatre el llibre de l’Assumpta Montellà El silenci dels telers (13/03 – 20.30 h), el testimoni de les dones que van treballar a les fàbriques tèxtils des de principi del segle XX fins als anys vuitanta. Elles van ser el motor de la indústria del país i les que van fer créixer el patrimoni de les comarques d’interior, les colònies industrials.

La quarta peça del Kinètic 2020, No és necessari anar a la platja (17/04 – 20.30 h) de la companyia La Verguny, dóna la veu a tres joves que se senten aclaparats per les decisions crucials pròpies del pas a la vida adulta després de l’època d’estudis. S’adonen que entre tants plans de futur el veritablement important és el present i reivindiquen les activitats estèrils com a mitjà de resistència a les exigències foranes.

A mitjans de maig, arribarà el torn de la proposta de la cia. Rommelen, Un lugar mejor (15/05 – 20.30 h), la que tancarà el cicle teatral del CC Parc Sandaru. En aquesta ocasió, els espectadors participen en un curs de meditació on sorgeixen els temes que més afecte a la societat contemporània: injustícia, necessitat i desesperació.

Cada sessió teatral del Kinètic té una entrada de 5 € i inclou poder assistir al col·loqui post-kinètic, dinamitzats per estudiants de l’escola Eòlia. Recordeu que si teniu el Carnet Sandaru (totalment gratuït) podeu gaudir d'un 50% de descompte a les entrades de teatre i concerts del centre i altres espais com a la Seca Espai Brossa o al Teatre Eòlia i a l'Auditori Sant Martí. El Carnet Sandaru és unipersonal i es pot adquirir sempre dins de l'horari d'obertura del centre, exceptuant els dies en què hi ha espectacle a la Sala Sandaru.

A més a més, els usuaris del centre cívic tenen l’opció d’anar a veure, cada trimestre, diverses obres de la cartellera de Barcelona, com per exemple Només, la fi del món (26/02 – 20.15 h) que es representa al teatre de la Biblioteca de Catalunya per només 10 € o al Gazoline (29/02 – 18.40 h)  al Teatre Nacional de Catalunya per 5 € o assistir a xerrades de teatre en clau femenina (27/03 – 19.00 h) amb en Melcior Casals que tindrà lloc amb motiu del Dia Internacional del Teatre i el posterior microteatre Verbs viscerals (27/03 – 21.00 h) amb la cia Chill.

Sí, definitivament el CC Parc Sandaru estima el teatre! I ho demostra no només promovent la creació d’espectacles a través de diverses convocatòries i programant gran varietat d’obres, sinó que també procura agombolar el públic donant-li l’oportunitat d’assistir als tallers especialitzats. Si us agraden les arts escèniques i voleu tenir una visió més crítica, podeu apuntar-vos a les tres sessions gratuïtes organitzades per Agost Produccions: Tensions internes dels espectadors (10/02 – 19.00 h), una experiència sobre el procés de creació d’una obra (04/03 – 18.00 h) i mindfulness previ a un espectacle (06/05 – 19.00 h) o fins i tot aprendre a cantar cuplets (10/03 – 19.00 h)!

Activitats relacionades