52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

L'11a edició del Barcelona Districte Cultural torna al febrer als centres cívics

Xarxa de Centres Cívics de Barcelona
Febrer - abril 2022
  • Cinema
  • Circ
  • Dansa
  • Familiar
  • Música
  • Teatre

234 funcions des de principis de febrer fins a finals d'abril

Una temporada més, el Barcelona Districte Cultural proposa espectacles de teatre, música, dansa, circ i cinema als centres cívics de la ciutat. El cicle de proximitat organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona té l’objectiu d’enfortir el vincle amb la ciutadania a través de la cultura de proximitat, crear nous públics i talent local.
 
El circuit donarà el tret de sortida de l’onzena edició aquest febrer per oferir una programació de qualitat que inclou 28 propostes d’espectacles en viu: nou muntatges de teatre, nou concerts, quatre espectacles de dansa i s’augmenta l’oferta d’espectacles de circ: sis en total. A més a més, la programació compta amb tres sessions audiovisuals familiars dinamitzades del Petit Cineclub i quatre títols més que formen part del cicle de documentals musicals organitzat en col·laboració amb l’In-Edit Festival.
Son, doncs, 234 funcions obertes i gratuïtes repartides entre 34 equipaments dels deu districtes de la ciutat. Per tant, es consolida la participació dels tres nous centres cívics que es van incorporar la darrera edició: Casa Groga (Horta-Guinardó), Guinardó (Horta-Guinardó) i Trinitat Vella (Sant Andreu).  Així es respon a la voluntat del Pla de Drets Culturals de Barcelona d’ampliar la programació cultural a tots els territoris de la ciutat.

El teatre sempre té una part important dins de la programació del Barcelona Districte Cultural. Aquesta edició, per exemple, es podrà gaudir de propostes familiars i juvenils com és el cas de la proposta que fa la Cia. DeLiri amb Les sirenes són calbes i la de la Cia. La Protagonista amb La volta al món en 80 ties. També hi ha obres dirigides al públic adult com la de 200.000 dones, de la Cia. Cándida; Destination Moon de la col·laboració entre Paradiso 99 i el teatre Tantarantana; El que no es diu de la Cia. La Pocket; Blanca Desvelada de la Cia. Alteteo Teatro, Alma de LaBú Teatre; ¿Qué fue de Andrés Villarosa? de l’Associació Teorema Teatre o Celebraré mi muerte, de Marcos Hourmann.
 
La música sonarà als centres cívics gràcies als concerts, tots de diferents registres i estils, de Valeria Castro, amb CHIQUITA; Alison Darwin presentant Ficción y realidad; el trap urbà i reivindicatiu de Miss Raisa; Caramelo a Kilo o La Prenda Roja. També debutarà el nou projecte de La Reina, titulat Sóc Jo i també es podrà gaudir de música jazz en directe amb MIRA, d'Irene Reig Trio. Pel més petits, també hi ha propostes com la de Rumba Menuda amb el seu espectacle Cançons per néixer i créixer o ¡Play! dels UAL·LA.
 
Pels que prefereixin la dansa, el circuit oferirà els espectacles com Crisálida, d’Antes Collado; TERRA de Silver Drops Dansa; Ángel Duran torna amb Unravel i els del Colectivo Lamajara presentaran un espectacle performàtic que es diu Labranza Kids.
 
I pel que fa al circ, destaca HOME de la Cia. Cris-is; la nova producció de Las Sistars, titulada Dai, ma aspetta; La Oveja Negra de Duos Laos; el més nou d’Amèlia Cadwallader, Breaking Broken Dreams; i la proposta inantil de Guga&Silvia, Here we go!.
 
A aquestes 234 funcions cal sumar les activitats complementàries que fan possible el vincle dels centres i els barris amb l’educació culturals dels estudiants.
 

 
Des de la primera edició l’any 2017, pel Barcelona Districte Cultural hi han passat més de 128.000 espectadors gràcies a l’ampliació progressiva del circuit tot i que, des de l’inici de la pandèmia, s’han reduït els aforaments per donar compliment a les mesures de prevenció i contenció de la Covid-19. Tot i així, només en aquesta última edició, 15.000 espectadors han passat per les 236 funcions programades des de principis d’octubre.
 
En aquestes 10 edicions, el Barcelona Districte Cultural ha programat un total de 221 espectacles i 1.485 funcions i 344 sessions audiovisuals. En la programació de les escoles, ha superat la xifra de 12.600 alumnes en 150 sessions, que suposen un 10% dels espectadors del circuit; i, als centres, ha portat a terme més de 290 activitats complementàries.
 
Al web del Barcelona Districte Cultural ja hi ha disponible tota la informació i reserves.
 

Activitats relacionades