52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

La 8a edició del BCN Film Fest, també als centres cívics

Diversos centres civics
22, 25/04, 08, 18 i 22/05/2024
  • Cinema

El director Richard Linklater rep el Premi d’Honor del festival

El BCN Film Fest (el Festival Internacional de Cinema de Barcelona - Sant Jordi) proposa una selecció de pel·lícules del panorama internacional relacionades amb la literatura i la història. La vuitena edició atorga el Premi d’Honor al director nord-americà Richard Linklater, en reconeixement a la seva trajectòria al cinema amb films com la trilogia Before Sunrise (1995), Before Sunset (2004) i Before Midnight (2013) interpretades per Julie Delpy i Ethan Hawke.

Entre tota la programació que es pot veure entre el 18 i el 26 d’abril, trobem la Secció oficial, el Cinema amb Gràcia que inclou comèdies de produccions de caràcter popular, la Zona oberta que projecta films d’interès especial fora de concurs, la secció Art al cinema amb una sèrie de documentals sobre pintors, l’Asian madness que es fa en col·laboració amb CineAsia o els Nous talents dedicada als curts de diverses escoles de cinema catalanes.

La secció Imprescindibles, una selecció de clàssics de cinema d’autor, ofereix una retrospectiva del director japonès Yasujirō Ozu (Tòquio, 1903 – 1963). I d’entre les cinquanta-tres pel·lícules que va filmar, se’n projecta una dotzena, dues de les quals a cinc centres cívics amb les entrades gratuïtes.

 
Primavera tardía
CC Pati Llimona
22/04 – 19.00 h

La Noriko ha fet vint-i-set anys, és soltera i viu amb el seu pare, vidu, que intenta buscar-li un bon partit. Tot i no estar gaire convençuda de deixar-lo sol, accepta la idea. Malgrat tot, el candidat ideal per contreure matrimoni s’acaba comprometent amb la millor amiga de la Noriko. Basada remotament en una novel·la breu de Kazuo Hirotsu, el film (1956) va suposar un punt d'inflexió en l'obra d’Ozu.

 
Cuentos de Tokio
Una parella de jubilats viatgen a Tòquio per visitar els seus fills, que viuen atrafegats pel dia a dia. Tot i fer molt temps que no es veuen, la visita acaba significant una molèstia i el matrimoni d’ancians comprova amb tristesa que s’han convertit en una càrrega per als seus fills. Només la seva nora Noriko, vídua, els mostra autèntic afecte. Ozu denuncia l’inici de la desintegració del sistema familiar tradicional japonès en una pel·lícula filmada l’any 1953.
Projeccions a CC Ateneu Fort Pienc (25/04 – 19.00 h), CC Vil·la Florida (08/05 – 21.00 h), CC Can Basté (18/05 – 18.00 h) i CC Can Clariana Cultural (21/05 – 21.00 h).

Activitats relacionades