52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

La Casa del Rellotge fa quaranta anys!

CC La Casa del Rellotge
Del 04/04 al 30/05, 08/06 i del 06/06 al 27/09/2024
  • Art i exposicions
  • Música

Dues exposicions i una festassa recorden les quatre dècades d’història del centre

A la revetlla de Sant Joan del 1984 va haver-hi festa doble als Jardins de Can Farrero. La coca, el cava, els petards i la música també eren part de la inauguració del nou equipament de La Marina del Port, el CC Casa del Rellotge.

L’edifici havia acollit les oficines de l’empresa Farrero S.A. dedicada a produir articles de metall galvanitzat d’ús domèstic. Formava part d’un conjunt fabril que va tancar l’any 1965. La intenció inicial era enderrocar-ho tot i construir-hi pisos. La lluita veïnal dels anys setanta, però, reivindicava una zona verda i que Can Farrero fos un equipament cultural.

El 1978 es va pactar mantenir l’interior d’illa sense edificar i respectar l’edifici. Al centre de l’immoble indultat s’alçava una torre amb un rellotge que, tot i que es va enderrocar durant la rehabilitació, va donar nom al nou equipament.

Quatre dècades després, el CC Casa del Rellotge continua sent un referent cultural al barri. Per celebrar l’efemèride es fan dues exposicions i una festassa final.

Amb motiu del 40è aniversari, el centre fa una retrospectiva a través dels esdeveniments més destacats de l’espai cultural de referència al barri de la Marina. Del 4 d’abril al 30 de maig, la mostra 40 anys del Rellotge, 40 anys fent cultura exposa cartells, tríptics i més material gràfic que convida a fer un viatge en el temps. També es recuperen les exposicions fotogràfiques La lluita veïnal i Can Farrero: de la indústria a la cultura que es van crear ara fa deu anys. La inauguració serà dijous 4 d’abril a les 19.00 h.

El 6 de juny a les 19.00 h s’estrena una nova exposició. 40 anys, 40 retrats és un homenatge a totes les persones que han format part de la història de l’equipament, peces indispensables del centre. Les imatges i els testimonis, que han recollit durant mesos el club de fotografia i l’equip del centre, es poden veure entre el 6 de juny i el 27 de setembre.

Finalment, la Gran festa: 40 anys fent cultura (08/06 – 12.00 h) serà la traca final de les celebracions. El dissabte 8 de juny, els Jardins de Can Farrero s’ompliran de records, emocions i desitjos de futur. Aneu-hi amb ganes de ballar a ritme de surf, rock and roll i blues! El quartet Los Bongo Beat posarà la música al vermut popular i la presentació del projecte comunitari que s’està fent.

Per molts anys, Casa del Rellotge!
(Si voleu més història del centre, consulteu aquest enllaç)

Activitats relacionades