52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

La ciència en femení

CC Vil·la Urània
08, 12, 17/02 i 06/03/2020
  • Ciència i tecnologia
  • Cinema
  • Divulgació
  • Teatre

Aquestes propostes ja han passat

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència

L'onze de febrer és el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència. És una data que té per objectiu fomentar vocacions científiques, eliminar estereotips i fer visible el biaix de gènere present en la ciència i la tecnologia. El CC Vil·la Urània s'afegeix a les celebracions amb un seguit de propostes de caire ben diferent:
 
 
Madame Châtelet i les seves seguidores a Instagram
08/02 – 18.00 h
Émilie du Châtelet rep al seu saló del segle XVIII a l'Hipàtia d’Alexandria, Trota de Salerno, Beatriu de Pinós, Sibylla Merian, Ada Lovelace, Nettie Stevens, Rosalind Franklin, Vera Rubin, i Margarita Salas. L'Institut de Ciència de Materials de Barcelona ofereix una lectura dramatitzada que explica la història de dones científiques de diferents èpoques. Ha estat creada, escrita i interpretada per personal del centre ICMAB-CSIC.
 
 
Científiques al laboratori i als mitjans de comunicació
12/02 – 18.30 h
En aquesta tertúlia es vol ressaltar el paper de les dones en la ciència i inclou les divulgadores i comunicadores en diferents formats. S'establirà un diàleg entre les científiques que es dediquen a la recerca i les que es dediquen a explicar les novetats en la ciència. Modera la Míriam Rivera i hi participen la Claudia Diviu, la Gemma Marfany, l'Anna May i la Laia Pellejà.
 
 
Les Nobel
17/02 – 18.00 h
Un passeig pels grans avenços científics protagonitzats per les dones, incloses aquelles que se'ls ha reconegut la tasca amb un premi Nobel com aquelles que injustament no ho han aconseguit. La doctora i divulgadora Mireia Ortega ens en fa cinc cèntims en una conferència rica i amena.
 
 
Scientifilia
06/03 – 18.00 h
Què hi ha darrere de la recerca? Descobriu en aquest documental de la Pilar Rodríguez com és l'ofici de fer ciència, en primera persona seguint el testimoni de quatre persones que s'hi dediquen. Quatre reflexions en veu alta sobre les tensions de la professió, la precarietat laboral, la influència del gènere en el desenvolupament de la carrera o com el capitalisme afecta la professió.
 
 
No cal pagar entrada, però si que és necessari reservar localitat uns dies abans des del web de l'equipament del Farró.

Activitats relacionades