52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

La ciutat en joc

Aquesta activitat forma part del projecte en xarxa:
CC Guinardó, CC Cotxeres de Sants i CC Convent de Sant Agustí
Del 02/03 al 28/04, del 19/06 al 29/07 i del 09/11 al 12/12
  • Art i exposicions

Aquestes propostes ja han passat

ArsGames

La ciutat es construeix de moltes maneres. A través de la manipulació material, però també mitjançant llenguatges i construccions de mons simbòlics.

La nostra relació amb la realitat és tecnològicament intervinguda, i el que lidera aquesta interacció és el videojoc, que més enllà del lleure s’ha convertit en una eina amb potencial per col·laborar, prendre decisions col·lectives i experimentar imaginant mons i sistemes nous.

Aquesta exposició proposa mirar la ciutat des del videojoc i com podem aprofitar el potencial del fet lúdic per jugar amb la ciutat i transformar-la.


CC Guinardó
Del 02/03 al 28/04

02/03 - 19:00 h Reserves Inauguració i activitat Coneixent el videojoc: els comissaris Luca Carrubba i Eurídice Cabañes introduiran el públic en el món dels videojocs que, més enllà del temps lúdic, pot portar-lo cap a les possibilitats de pensament crític social.

13/03 - 19:00 h Reserves Taller Mapes del Guinardó conduït per ArsGames on es construiran els mapes alternatius del barri.
El futur no és el que ens ha de passar, sinó el que farem per tal de construir ciutats més ecològiques, sostenibles i justes. El primer de tot és ser capaç d'imaginar-les. En aquest taller es farà un exercici de ficció especulativa, pensant en narracions interactives amb les quals es pugui explorar ciutats possibles, posant la ciutat en joc i recorrent de manera textual imaginaris nous d'urbanisme, sistemes polítics, econòmics i socials nous, pensant des de totes les arestes possibles, entorns interespècies, híbrids de la natura i de la tecnologia. Farem servir l'eina Twine i diferents activitats per mostrar com el mapa defineix el territor. Explorarem com els discursos operen sobre l'espai físic de la ciutat, generant ficcions interactives, que passaran a formar part de l'exposició.

30/03 - 19:00 h Reserves Taller Els objectes que poblen la nostra ciutat amb Monica Rikic per generar contes interactius.
La ciutat està poblada d’objectes que defineixen com es transita i habita: bancs, semàfors, senyals de trànsit, fonts... Com canviaria la ciutat si transformem aquests objectes? Podem imaginar-ne de nous? Mitjançant el disseny especulatiu i fent servir l’eina makey makey, repensarem la ciutat, generant objectes interactius i noves maneres d’habitar la ciutat.


CC Cotxeres de Sants
Del 20/06 al 28/07

20/06 - 18:30 h Inauguració

28/06 - 18:30 h Reserves Xerrada Radical Game Design. Es poden imaginar videojocs diferents? Sobre temes que encara no s'han tractat i des de diferents perspectives? Des de quins elements podem innovar? Eurídice Cabañes parla dels diferents modes en què podem abordar el disseny d'un videojoc, des de la narrativa a les mecàniques de joc passant per la interfície, uns petits exercicis ajudaran a pensar més enllà de les produccions convencionals i de les maneres de fer.

05/07 - 18:30 h Reserves Joc en família. Sabem a què juga la mainada? Coneixem els seus jocs? Els riscos? Les potencialitats? En aquest taller, els acompanyants adults jugaran sota la direcció de la canalla que els guiarà per superar diversos reptes en equip. Després, s'invertiran els papers i els infants podran jugar mentre la resta de participants analitza diferents qüestions dels videojocs i fa un acompanyament crític. El més important és jugar als jocs que juguen en els dispositius habituals, per tant, caldrà portar mòbils, tauletes digitals o el dispositiu familiar de joc.


CC Convent de Sant Agustí
Del 09/11 al 12/12

19/10 - 18.00 h Taller Baba is you
20/10 - 18.00 h Taller Baba is you
10/11 - 17.30 h Reserves Taller Joc en família


Activitats relacionades