52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

La criatura de l'Illa de Jekyll

Aquesta activitat forma part del projecte en xarxa:
Xarxa de Centres Cívics de Barcelona
2022
  • Art i exposicions

Aquestes propostes ja han passat

Daniel Gasol, Laura Llaneli, Rafael Arocha i Violeta Mayoral. Comissariada per Diana Padrón

The creature from Jekyll Island és un popular pamflet conspiranoic publicat el 1994, en el qual es desvetllen les suposades trames del Sistema de Reserva Federal dels EUA a principis del segle XX per tal d’endeutar la població. Com en totes les fantasies conspiracionistes, aquesta combina dades verídiques amb especulacions personals i dona lloc a un relat en què és impossible distingir la realitat de la ficció.

Actualment, el negacionisme, les supersticions, la postveritat i els arguments anticientífics estan cada cop més estesos. Aquesta manera d'entendre el món ens parla d'un malestar compartit i de decepció davant d'un món amb desigualtat d'oportunitats. A través d'aquesta exposició col·lectiva, diversos artistes i convidats del món cultural ens oferiran reflexions sobre els encreuaments entre la ficció i la no-ficció, la comunicació, els fakes o el propi concepte de veritat.


Centre Cívic Guinardó
Del 05/10 al 29/11

05/10/2022 - 19:30 h
Inauguració

15/10/2022 - 10:00 h
Taller de lectura amb Eloi Fernández Porta: Veritables enganys.

20/10/2022 - 10:00 h
Taller d'arduino impartit per Juan Carlos Villalobos, en el marc del projecte “Las verdades ya no son templos” de Daniel Gasol.

Activitats relacionades