52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

La mirada dels infants. Els dibuixos escolars en temps de guerra (1936-39)

Aquesta activitat forma part del projecte en xarxa:
CC Casinet d'Hostafrancs
17/06/2021 - 18.30 h
  • Divulgació

Aquestes propostes ja han passat

Taula rodona

Com van viure els infants la guerra civil? Una reflexió a partir dels seus dibuixos.


Taula rodona amb la Núria Pardos, professora Universitat de Vic que va fer els primers articles sobre aquests fons i Joan Sanromà, de l'associació Donar veu a la memòria.


Núria Padrós Tuneu, professora del Departament de Psicologia de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya i forma part del Grup de Recerca en Atenció a la Diversitat (GRAD). Ha estudiat en profunditat els dibuixos del Grup Escolar Lluís Vives en el període de la guerra civil 1936-39 , analitzant la manera que els infants expressaren amb els seus dibuixos les vivències de la vida en en la reraguarda en una ciutat com Barcelona, assetjada pels bombardeigs de l'aviació feixista.

Joan Sanromà Bauló, ex-professor jubilat de l'INS Lluís Vives i membre del'associació Donar veu a la Memòria Ha col·laborat en estudis sobre les Escoles a Sants fins a 1939 , aportant una mirada local sobre les característiques del Grup Escolar i la creació dels dibuixos i la seva conservació durant més de 40 anys Com van viure els infants la guerra civil? Una reflexió a partir dels seus dibuixos. Presentació de l’exposició a càrrec de Núria Padrós, Universitat de Vic i Joan Sanromà de l’Associació Donar veu a la Memòria.

És indispensable reservar plaça per a qualsevol activitat. Ho podeu fer des del web del CC Casinet d'Hostafrancs, uns dies abans de la proposta. Recordeu que la pandèmia ha obligat a reduir les places disponibles. Si teniu entrades i finalment no podeu anar-hi, anul·leu la reserva per tal que altres persones puguin accedir-hi. Aquí us expliquem com fer la reserva i la devolució.

Activitats relacionades