52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

La por de l'altre

Aquesta activitat forma part del projecte en xarxa:
CC Casa Golferichs, CC Vil·la Florida i CC Torre Llobeta
5 d'abril i 3 i 5 de maig de 2022
  • Divulgació

El recel envers aquell que és diferent i del que implica viure en un món divers

Sessions moderades pel periodista João França, graduat en Humanitats (UPF) i màster en Antropologia i Etnografia (UB), amb un projecte de recerca sobre el periodisme d’actualitat. Treballa com a periodista freelance en projectes escrits i audiovisuals molt diversos. El seu interès radica en els moviments socials, l’habitatge, el dret a la ciutat, les qüestions de gènere i LGTBI o les migracions.

Instrumentalitzar la por per atiar l'odi
CC Casa Golferichs
Dimarts 5 d'abril - 19 h
Una conversa amb Jean Wyllys a partir de la seva pròpia experiència com a activista i diputat al Brasil i de la seva recerca, es parlarà sobre com l'extrema dreta instrumentalitza la por de l'altre —la LGTBIfòbia, el racisme, el masclisme, el classisme...— per als seus objectius polítics, sobre com fer-hi front i generar discursos alternatius.

Jean Wyllys és periodista, escriptor i artista visual brasiler. Activista pels Drets Humans amb reconeixement internacional, especialment pel que fa als drets de les persones LGTBIQ+, va exercir com a diputat federal al Brasil durant dos mandats consecutius. Ha rebut diversos premis internacionals per la seva actuació intel·lectual i política, i va ser reconegut per The Economist com una de les cinquanta persones que més defensen la diversitat al món.

Reconeixem les dones que ens cuiden?
Reserva la teva entrada

CC Vil·la Florida
Dimarts 3 de maig - 19 h
Sigui per acompanyar els infants, cuidar les persones grans o fer-se càrrec de la neteja o el menjar, hi ha moltes famílies que en un moment o altre recorren als serveis de treballadores de la llar i de les cures. Però com és la relació que s’estableix entre famílies i treballadores? Coneixem els drets de les professionals de les cures? Quins neguits ens desperta deixar-les entrar a casa?

Amb la participació de Carmen Juares Palma i Florencia Brizuela.
Carmen Juares és Educadora social (UB) i activista pels drets laborals. Secretària de Noves Realitats del Treball i Economia Social i Solidària de CCOO de Catalunya. És cofundadora de l'associació Mujeres Migrantes Diversas de treballadores de la llar i de les cures. Com activista social ha participat en múltiples iniciatives en el camp del feminisme, l'antiracisme i els drets laborals.
Florencia Brizuela és Doctora en Dret i Ciències Polítiques (UB). Investigadora del Seminari de Filosofia i Gènere (UB), forma part de la Xarxa Jurídica Antiracista de T.I.C.T.A.C. Especialista en drets humans, feminismes, migracions, antiracisme i interseccionalitat. Integra diferents col·lectius antiracistes i feministes Barcelona i realitza formacions i investigacions vinculades amb aquestes temàtiques.

Quan les que ningú s'ho espera prenen la paraula
Reserva la teva entrada

CC Torre Llobeta
Dijous 5 de maig - 19 h
Una escriptora i una veïna que ningú no s’esperava que parlessin, que escrivissin o que fessin activisme, es troben per parlar sobre tenir veu pròpia i de com n’és de difícil i d’important fer-se escoltar. Hi ha veus que fan por al poder. El classisme és una forma de discriminació molt imbricada a la societat, i aquesta conversa pretén abordar com travessa les nostres vides i alhora com podem trencar les barreres que imposa.

Amb la participació de Brigitte Vasallo i Amparo Iturriaga.
Brigitte Vasallo neix a Barcelona l’any 1973, filla d’una família camperola migrada des de Galícia. Sense estudis universitaris, es dedica a l’escriptura i la recerca, amb especial interès en la diferència sexual i la construcció nacional. Acaba de presentar com a dramaturga la Trilogia de Naxos, sobre la condició xarnega.
Amparo Iturriaga va arribar de petita a Roquetes i va viure la construcció del barri per part dels veïns i veïnes amb les pròpies mans. Actualment, presideix l’Associació de Veïns i Veïnes de Roquetes, des de la qual participa en el pla comunitari del seu barri i és una referent per al moviment veïnal de Barcelona.

Activitats relacionades