52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

La pressió estètica i el pes de les crítiques

Aquesta activitat forma part del projecte en xarxa:
CC El Sortidor
02/11/2023
  • Divulgació

Aquestes propostes ja han passat

Amb Irene Cardona i Sandra Gonfaus

Vivim en la societat de la imatge: la constant exposició a xarxes socials ens recorda que no tenim el cos perfecte. Ni la pell perfecta. Ni el pes perfecte. L’ideal inassolible té conseqüències en els nostres cossos i ments. “No et cuides prou”, “menges massa” o “no fas prou esport”. Es tracta d’una pressió estètica que es disfressa de preocupació per la salut aliena i es basa en un fals ideal de cos sa?

CC El Sortidor
Dijous, 02/11 - 19.00 h
Modera: João França
Reserves


Irene Cardona
Antropòloga i treballadora social especialitzada en gènere i recerca, membre de la cooperativa l’Etnogràfica
És antropòloga i treballadora social i està especialitzada en gènere i recerca. És sòcia i fundadora de l’Etnogràfica, Antropologia per a la Transformació Social, cooperativa que treballa per estendre l’anàlisi crítica de la societat, convençuda que entendre com s’organitza el món ens dona eines per transformar-lo. Coordina el projecte “Créixer lliures, criança feminista per una infància sense sexisme” per a la prevenció de les violències interseccionals en les primeres etapes de la vida. Ha publicat La gran diferència, un conte que parla de la diversitat corporal i com es construeixen les desigualtats.

Sandra Gonfaus
Cap de comunicació de la cooperativa Trama i professora del Màster en gènere i comunicació de la UAB
Graduada en Comunicació i Indústries culturals per la UB i amb un Màster en gènere i comunicació de la UAB, ha treballat a diversos mitjans de comunicació i actualment és la cap de comunicació de la cooperativa feminista Trama i professora del Màster en gènere i comunicació. Com a dona travessada per la grossor, també imparteix tallers i investiga sobre la intersecció entre el gènere, la grassofòbia i les violències estètiques.

João França
Periodista
Graduat en Humanitats i màster en Antropologia. Treballa explicant històries de gent que s’organitza per construir un món més habitable. Ha escrit Habitar la trinxera, Retrats de la Barcelona comunitària i La PAH: manual d’ús, i ha dirigit El fil rosa, sobre el moviment LGTBI. És professor al programa BaPIS de la UPF i al Màster en gènere i comunicació de la UAB. Cursa estudis de doctorat en Antropologia a la UB.

Activitats relacionades