52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!
52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!
La volta al món a través de 10 tallers de cuina
Aquestes propostes ja han passat
Descobriu la gastronomia d'arreu del món
S'acosta la Setmana Santa i qui més qui menys comença a buscar destins per passar uns dies de descans, tranquil·litat i bons aliments. Ara bé, per capbussar-se en noves cultures no cal pas fer sempre les maletes! Una bona manera de traslladar-se a països inexplorats és a través de la seva gastronomia. En aquesta ocasió només et caldrà un davantal i moltes ganes de tastar nous plats!
Mira fins on pots viatjar a través de tots aquests tallers:
Àsia a la cuina
CC Vil·la Urània
Del 09/04 al 30/04
Aquesta primavera, els fogons de la cuina de Vil·la Urània s'encenen per conèixer unes delicioses receptes de la llunyana cuina tradicional asiàtica.
Cuina del món
CC Joan Oliver – Pere Quart
Del 24/04 al 15/05
Indrets tan allunyats entre si com Marroc, Tailàndia, França, Brasil i Austràlia són algunes de les gastronomies on es busca la inspiració per aprendre a elaborar plats típics, fàcils i gustosos.
Essències, sabors i aromes de la cuina àrab
CC Navas
Del 26/04 al 03/05
Espècies com el comí i la cúrcuma, barreges com el ras-alhanut, herbes fresques com la menta i fruits com la llimona són l'essència de grans receptes globals de la cuina àrab, com ara el tagín, el cuscús, el pollastre ras-alhanut o el refrescant tabule.
Cuina japonesa
CC Casa Golferichs
Del 29/04 al 17/06
La cuina nipona destaca per la delicada cura en la presentació de plats, així com per ser lleugera i saludable. Aprendreu receptes bàsiques i també les més conegudes.
Cuina del sud-est asiàtic
CC Casa Elizalde
Del 02/05 al 23/05
Aromes, colors, textures, verdures, pastes, espècies... Cuinareu alguns dels plats més coneguts de la gastronomia asiàtica, aprendreu els ingredients tradicionals i a on es poden trobar a prop nostre.
Poke bowls: amanides amb gust de Hawaii
CC Casa Elizalde
Del 03/05 al 10/05
Arròs, pasta fresca o quinoa, diferents tipus de vegetals, peix marinat i salses delicioses són alguns dels ingredients amb què jugareu a la cuina. Descobriu aquesta nova tendència gastronòmica originària de Hawaii, complet en nutrients i proteïnes.
Cuina mexicana
CC Sagrada Família
Del 07/05 al 14/05
Endinseu-vos en l'autèntica cuina mexicana! Els orígens, processos i sobretot plats plens d'aromes sorprenents i ben senzills de preparar... que no sempre són picants!
Curris asiàtics
CC Casa Golferichs
Del 08/05 al 05/06
El dal de llenties, el korma indi, el curri tailandès o el rendang d'Indonèsia d'aroma inconfusible i amb el gust complex de les espècies fa viatjar immediatament cap a Àsia.
Cuina del mediterrani oriental
CC Navas
Del 10/05 al 17/05
Les gastronomies d'Itàlia, Tunísia, Algèria, Grècia, Turquia, Balears i Catalunya tenen en comú els ingredients bàsics per elaborar plats senzills i gustosos a base de verdures, els llegums, els cereals, el pa i l'oli d'oliva.
Cuina vietnamita
CC Sagrada Família
Del 21/05 al 04/06
Vine a descobrir ingredients i plats típics de la cuina vietnamita, com el goi cuon, el bun cha i el banh xeo!
I una propina en forma de monogràfics:
Cuines del món
CC Guinardó
Del 10/04 al 05/06
Des del barri del Guinardó dediquen un seguit d'intensius de cuina a visitar vuit gastronomies ben variades. En tallers de dues hores, podreu descobrir les cuines d'Argentina, Benín, Hongria, Itàlia, Rússia, Iran, Marroc i la tradicional catalana! Un gran viatge sensorial a través dels fogons.
Tastet de sushi
CC l'Elèctric
04/04 – 18.00 h (Gratuït)
Vols fer una pinzellada en l'elaboració de diferents tipus de sushi? Apunta't i vine a aprendre a cuinar aquest tastet de cuina japonesa.
Crestes argentines
CC Navas
25/04 – 19.00 h
En aquest seminari coneixerem tots els secrets d'aquest deliciós mos, des de la seva massa cruixent fins als seus sorprenents farcits.
Okonomiyaki
CC Sagrada Família
29/05 – 20.15 h
Alguns l'anomenen pizza japonesa i d'altres, crep, però l'okonomiyaki és una deliciosa galeta de farina, ou i col cuita a la planxa amb ingredients al gust: carn, calamars o verdures.
Cuina veneçolana
CC El Sortidor
03/06 – 18.30 h
Aprendreu a fer cachapas i a farcir-les amb els ingredients més adequats, coneixereu les caraotes i com cuinar-les i farem un quesillo de coco, el dolç per excel·lència en les celebracions veneçolanes.
Activitats relacionades
-
Un servei gratuït de cangur per facilitar l'assistència a esdeveniments culturals
On:Diversos centres civicsQuan:Tot l’any -
Aquí trobareu tots els perfils de Facebook, X, Instagram i YouTube
On:Xarxa dels Centres Cívics de BarcelonaQuan:Tot l'any -
S'hi documenten les dades per equipaments, districtes i diversos indicadors
On:Xarxa de Centres Cívics de BarcelonaQuan:2024