52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Les violències estructurals, el conflicte quotidià

Aquesta activitat forma part del projecte en xarxa:
Biblioteca Gabriel García Márquez, CC Navas i CC Casa Golferichs
26/04, 17 i 30/05/2023
  • Divulgació

Aquestes propostes ja han passat

Amb Ainhoa Nadia Douhaibi, Irene Sabaté i Uzuri Aboitiz

Com identifiquem i fem front a les desigualtats socials?

Hi ha veus que plantegen que ‘pau’ és sinònim de ‘justícia social’, i que el camí de la pau i la justícia passa per superar les desigualtats i combatre les violències estructurals. En aquesta sessió plantegem desgranar de què parlem quan parlem de violència estructural en diferents àmbits, com ara la distribució dels recursos o la discriminació de determinats col·lectius, i dibuixar propostes de canvi per a la construcció d’una societat més equitativa.

 
Biblioteca Gabriel García Márquez
(c/ del Treball, 219 - 08020 Barcelona)
Dimecres, 26 d’abril, a les 18.30 h
Ainhoa Nadia Douhaibi i Irene Sabaté
Modera: Marta Ballesta i Senabre
Reserves
>> Llegiu-ne la crònica a la revista Núvol <<

 
CC Navas
Dimecres, 17 de maig, a les 19.00 h
Ainhoa Nadia Douhaibi i Uzuri Aboitiz
Modera: João França
Reserves

 
CC Casa Golferichs
Dimarts, 30 de maig, a les 19.00 h
Ainhoa Nadia Douhaibi i Uzuri Aboitiz
Modera: João França
Reserves


Ainhoa Nadia Douhaibi Arrazola
Professora associada a la UOC.
És educadora social i, a més d’impartir classes, participa en diferents projectes de recerca sobre el racisme a Catalunya amb diverses universitats. És coautora del llibre La radicalización de racismo. Islamofobia de estado y prevención antiterrorista, en què s’analitza el caràcter racista, colonial i capitalista de les polítiques de prevenció de la radicalització de l’estat espanyol.

 
Irene Sabaté Muriel
Antropòloga social, professora de la Universitat de Barcelona
Imparteix docència en antropologia econòmica i urbana i és membre de la Junta d’Observatori DESC. Els seus interessos de recerca principals tracten sobre les relacions de deute i crèdit, les visions antropològiques de les finances i l’economia política de l’habitatge. Va participar en la fundació del Sindicat de Llogateres.

 
Uzuri Aboitiz Hidalgo
Doctora en antropologia social (UB) i professora d’antropologia social (UPV-EHU)
Antropòloga econòmica i actualment professora al Departament de Filosofia dels Valors i Antropologia Social de la Universitat del País Basc. La seva recerca versa sobre les transformacions de reproducció social i de relacions de deute. El seu treball s'emmarca en les teories de l'economia política, l'economia moral i l'economia feminista.

 
Marta Ballesta i Senabre
Periodista
Llicenciada en Humanitats i Periodisme, màster en Món Àrab i Islàmic i postgrau en Direcció de Comunicació i Imatge Corporativa. Ha treballat a Catalunya Ràdio, iCat FM, RNE - Ràdio 4, la XTVL i, actualment, a betevé. També ha estat professora col·laboradora del Màster de periodisme i comunicació digital de la UOC, ha exercit en el tercer sector i ha estat implicada en diversos projectes culturals, especialment d’art urbà.

 
João França
Periodista
Graduat en Humanitats i màster en Antropologia i Etnografia. Treballa explicant històries de gent que s’organitza per construir un món més habitable. Ha escrit Habitar la trinxera, Retrats de la Barcelona comunitària i La PAH: manual de uso, i ha dirigit El fil rosa, sobre el moviment LGTBI. És professor al programa BaPIS de la UPF.

Activitats relacionades