52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Liceu a la fresca: Tosca

CC Sant Martí
20 i 28/06/2019
 • Música

Projecció a l'aire lliure des del Gran Teatre del Liceu

Amb l'objectiu de desmitificar l'òpera i apropar el gènere al màxim nombre de persones possible va néixer fa uns anys el projecte Liceu a la fresca. Cada estiu, el Gran Teatre del Liceu projecta, a centenars de pantalles gegants repartides per tot el territori, un dels títols de la temporada.

La Traviata, La Bohème, Il trovatore i Manon Lescaut han estat les òperes que s'han pogut sentir en les vetllades anteriors. En aquesta cinquena edició, la música de Giacomo Puccini torna a protagonitzar una nit lírica amb Tosca, una història d'apoderament femení carregada d'odi, amor, passió, violència i religió.

L'orquestra simfònica del Gran Teatre del Liceu serà dirigit per John Fiore, mentre que la direcció d'escena i l'escenografia porta la signatura de Paco Azorín. El trio protagonista de Tosca inclou la soprano russa Tatiana Serjan com a Floria Tosca, el tenor nascut a Roma Roberto Aronica en el rol de Mario Cavaradossi i el baríton italià Lucio Gallo encarnant el malvat Baró Scarpia.

El segon cast es completa amb la presència de Stefano Palatchi, Enric Martínez-Castignani, Francisco Vas, Josep-Ramón Olivé, Marc Pujol i Inés Ballesteros a més del cor dirigit per Conxita García i les veus del cor infantil Amics de la Unió.

Catalunya, França, Veneçuela, Andorra... cada any hi ha més escenaris des d'on es pot contemplar el Liceu a la fresca. Un dels espais on es podrà gaudir de les dues hores llargues de música i passions puccinianes serà la rambleta de Selva de Mar, davant el CC Sant Martí. Prepareu-vos per delectar-vos amb de les conegudíssimes àries Vissi d’arte, vissi d’amore que canta Tosca i de E lucevan le stelle interpretada per Cavaradossi a partir de les 22.00 h del divendres 28 de juny.

Una setmana abans de la projecció, el dijous 20 de juny 19.00 h, en Joan Martínez Colás, cantant d'òpera i divulgador musical, impartirà un taller gratuït al CC Sant Martí per analitzar i posar en context l'obra de Puccini.

Activitats relacionades

 • Quarta edició del cicle d’humor del Districte de Gràcia

  On:
  CC La Sedeta, CC El Coll - La Bruguera i altres equipaments de Gràcia
  Quan:
  Del 16 al 30/10/2019
 • El millor cinema ambiental, als centres cívics

  On:
  Diversos centres cívics
  Quan:
  Del 19/09 al 16/12/2019
 • Tardes espectaculars per a petits i grans

  On:
  CC Sant Martí
  Quan:
  23/03, 18/05, 11/07, 26/10 i 21/12/2019