52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Literatura en 24 fotogrames

CC Pati Llimona
20/04, 25/05 i 22/06/2021
 • Cinema
 • Literatura

El CC Pati Llimona recupera el cicle comparatiu de cinema i literatura

La literatura i el cinema mantenen un lligam ben estret. Tot i ser llenguatges completament diferents, una infinitat de novel·les han fet el salt a la gran pantalla passades pel sedàs de grans directors cinematogràfics. De vegades, el film és una versió que complementa fidelment el llibre, en altres ocasions la pel·lícula obté un resultat no tant reeixit o directament prescindible.

El CC Pati Llimona recupera el cicle Literatura en 24 fotogrames amb la finalitat de comparar, precisament, una obra literària destacada i la versió cinematogràfica. La primera part de la sessió en línia servirà per contextualitzar les obres, autors i situar el públic dins els corrents de pensament a tractar. Tot seguit, a través de la projecció de les escenes més rellevants es podrà veure com ha estat l'adaptació i per acabar es posaran les idees en comú.

La mecànica de cada sessió és molt senzilla. Només cal que us connecteu el dia corresponent al Facebook Live dels perfils de CC Pati Llimona o Fotografia Pati Llimona i des del canal de YouTube de l'equipament de Ciutat Vella us proporcionaran els fragments de les pel·lícules.

La primera obra a comparar serà L'étranger (20/04 – 19.00 h) escrita per Albert Camús i portada al cinema per Luchino Visconti.

La novel·la de Joseph Conrad Heart of Darkness (25/05 – 19.00 h) i que Francis Ford Coppola va adaptar al setè art com a Apocalypse Now és la segona proposta del cicle.

Raymon Carver i Robert Altman tancaran el cicle Literatura en 24 fotogrames amb les versions respectives de Short Cuts (22/06 – 19.00 h).

Per assistir a les xerrades no és indispensable haver llegit els llibres o vist les pel·lícules, tot i que sempre és recomanable.

Activitats relacionades

 • Són els divendres musicals de juliol a La Barraca

  On:
  CC La Sagrera - La barraca
  Quan:
  02, 09, 16 i 23/07/2021
 • El CC La Cadena i el CC Casa del Rellotge obren un grup cultural

  On:
  CC La Cadena i CC Casa del Rellotge
  Quan:
  22/02/2021
 • Una exposició col·lectiva que reflexiona sobre la violència

  On:
  CC Guinardó, CC Pere Pruna i CC La Casa Elizalde
  Quan:
  05, 12, 26/03 i fins al 06/04/2021