52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Los cuerpos de Lewy

Aquesta activitat forma part del projecte en xarxa:
CC La Casa Elizalde
Del 20/01 al 19/02/2021
  • Art i exposicions

Dóna visibilitat a aquesta malaltia neurodegenerativa

El mateix dia que naixia la filla de l'Alejandra Morales, la seva mare també celebrava l'aniversari. Amb el naixement s'obria una connexió materna ascendent-descendent de tres generacions. Al cap de tres mesos, l'àvia de la criatura rebia el diagnòstic d'una demència amb cossos de Lewy. Qui té aquesta malaltia neurodegenerativa pateix una deterioració cognitiva similar a l'Alzheimer, provocada per una acumulació anormal de proteïnes sobre les connexions neuronals.

L'exposició mostra un seguit de cianotípies realitzades per l'Alejandra Morales on expressa aquestes desconnexions intermitents dins uns muntatges fotogràfics tridimensionals. Segons la situació de qui mira les peces, veu més els retrats o bé les histologies mèdiques de la malaltia.


CC Casa Elizalde
Del 20/01 al 19/02/2021

Paral·lelament, es fa un taller de cianotípia tridimensional (12/02 – 10.30 h), una visita guiada (27/01), en dos torns disponibles (18.00 h i 19.00 h) i la xerrada Malalties Neurodegeneratives: Parkinson, demència i cossos de Lewy (03/02 - 19.00 h) a càrrec de la doctora Núria Caballol, neuròloga de la Clínica Teknon. És indispensable reservar plaça a través del web.

Activitats relacionades