52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Mirades: creació, incomprensió i transformació

CC Casa Elizalde
22/09, 06/10 i 03/11/2020
  • Cinema

Aquestes propostes ja han passat

Tres documentals al voltant de l'art

Si alguna cosa hem après del confinament, ha estat la importància de l'art en les nostres vides. Teatre, música, cinema... si girem la vista enrere, recordeu com vau passar el temps de reclusió? I com haguessin estat aquells dies sense tota la generositat del món de l'art?

L'edició d'enguany del cicle de cinema d'autor Mirades del CC Casa Elizalde sorgeix per la voluntat, precisament, de reconèixer la cultura com a part essencial de la societat i la seva funció per a construir-nos com a persones.

Aquest trimestre doncs, i amb la carència d'exposicions a les sales del centre, el cicle gira els ulls cap als artistes, el procés de creació i l'esforç constant per trobar un lloc en el món de la cultura a través de dos documentals i un biopic.

Dos artistes de l'escultura, una de les disciplines habituals a l'equipament del carrer València, protagonitzen les dues primeres pel·lícules. Jaume Plensa. Pots sentir-me? (22/09 – 19.00 h), premi del públic al Docs Barcelona 2020, se submergeix en l'obra i la personalitat d'un dels escultors més internacional del país. En el documental, l'artista reflexiona entorn els mecanismes de creació.

Seguint en el món de l'escultura, podreu veure el biopic Camille Claudel 1915 (06/10 – 19.00 h) on Juliette Binoche es posa a la pell d'aquesta escultora del segle XIX. El llargmetratge mostra el patiment i la incomprensió que va patir durant la seva vida, malgrat la qualitat indiscutible de les seves peces.

El poder transformador de la dansa és el que es pot veure a la tercera proposta del Mirades 2020. A Dancing dreams (03/11 – 19.00 h), la companyia de la ballarina i coreògrafa Pina Bausch treballa amb quaranta adolescents la creació de l'espectacle Kontakthof. Malgrat els seus orígens diversos i no haver tingut cap experiència prèvia en la dansa contemporània, experimenten el poder transformador d'aquesta disciplina. [ Actualització 30/10/2020 ] Aquesta sessió es farà en línia. Inscriviu-vos al web del centre i rebreu un enllaç per veure el documental i per a participar en el col·loqui posterior amb en Paco Poch, productor del film.

Després de cada projecció hi haurà una presentació del film i un col·loqui posterior amb el productor del film Paco Poch. Les tres sessions són gratuïtes i només cal reservar entrada prèviament des del web de l'equipament de l'Eixample. Si teniu entrades i finalment no les fareu servir, retorneu-les per tal que altres persones puguin accedir als espectacles. Aquí us expliquem com fer-ho en línia.

Activitats relacionades