52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Mirades: lluitant contra el patriarcat

CC La Casa Elizalde
27/02, 05 i 12/03/2024
  • Cinema

Aquestes propostes ja han passat

Cicle cinematogràfic en col·laboració amb el festival Impacte!

El cicle de cinema Mirades, un dels projectes més emblemàtics del CC La Casa Elizalde, estrena una nova edició amb la jornada del vuit de març, Dia Internacional de les Dones, a la vista.

Els documentals programats en col·laboració amb Impacte!, el festival de cinema i drets humans de Catalunya donen a conèixer tres històries de dones que a través de l’activisme, la lluita i la resistència lluiten davant del patriarcat que imposa un sistema abusiu i de vulneració sistemàtica dels drets i llibertats de totes les dones. Cada sessió obre un espai de conversa i col·loqui a càrrec d’Impacte!.

 
Madres invisibles
27/02 – 19.00 h
Lorenzo Benítez (Espanya, 2016. VOSE)

L’Hafida és una mare soltera de Tànger que va fugir de casa quan es va quedar embarassada sense estar casada. Al Marroc, el sexe fora del matrimoni és un delicte. La llei assenyala a les mares solteres com a prostitutes i als seus fills, com a bastards. Anys després, s’ha convertit en educadora de salut reproductiva i sexual i torna a El-Jadida amb el seu fill on els homes de la família rebutgen la seva maternitat.

 
Papicha, sueños de libertad
05/03 – 19.00 h
Mounia Meddour (França i Algèria, 2019. VOSE)

La Nedjma és una estudiant de divuit anys apassionada per la moda que no accepta que la Guerra Civil li impedeixi portar una vida normal i sortir de nit amb la seva amiga Wassila. A mesura que la societat es va tornant més i més conservadora, la Nedjma rebutja les prohibicions dels radicals i decideix lluitar per la llibertat i independència organitzant una desfilada de moda.

 
Be my voice
12/03 – 19.00 h
Nahid Persson (Suècia, Estats Units, Iran, Regne Unit i Noruega, 2021. VOSC)

La periodista i activista Masih Alinejad és la veu de milions de dones iranianes que es rebel·len a les xarxes socials contra l’ús forçat del hijab. Liderant un dels majors actes de desobediència civil a l’Iran actual, Masih amplifica les protestes al seu país des de la «llibertat» de l’exili. El règim fa servir la força per recuperar el control, mentre que el coratge de la Masih es posa a prova quan la violència i l’opressió amenacen els membres de la seva família.

 
Fotografia: fotograma de Be my voice dirigida per Nahid Persson.

Activitats relacionades