52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Mirades: paisatge, territori i vida

CC Casa Elizalde
29/10, 12 i 26/11/2019
 • Cinema

Tres maneres d'entendre i relacionar-se amb la naturalesa

El CC La Casa Elizalde posa en marxa una nova edició d'un dels projectes propis més emblemàtics, el cicle de cinema documental Mirades, co-organitzat amb el Barcelona Espai de Cinema. Cada primavera i tardor s'explora una temàtica concreta a través de la projecció de tres pel·lícules. Aquest trimestre, en Josep, l'Alba i en Joan, tres persones d'orígens ben diferents, mostren el seu intens vincle amb la naturalesa i estableixen lligams amb el seu entorn més proper, construint un nou paisatge, imaginant-lo o transformant-lo.
 
 
Sobre la marxa
29/10 – 19.00 h
Dirigit per Jordi Morató l'any 2014, mostra la història del Tarzan d'Argelaguer o l'home de les cabanes. En Josep Pijiula 'Garrell' va dedicar quaranta-cinc anys a muntar i desmuntar tres vegades una selva formada per construccions de fusta en forma de torres, casetes i un laberint, estancs i escultures. Una crònica d'una entranyable reivindicació dels paradisos perduts. La presentació del documental va a càrrec del director.
 
 
Trinita lumes
12/11 – 19.00 h
La pel·lícula, dirigida per Diana Toucedo l'any 2018, acompanya en les rutines diàries dels habitants d'un llogaret a la serra d'O Courel, Lugo. L'espectador s'endinsa en un món amb fronteres difuminades entre la realitat i la ficció, entre el món dels vius i dels morts i la càmera l'acompanya en la seva exploració de "l'altre costat" a través de les exploracions de l'Alba, una noia de dotze anys i el seu millor amic, en Samuel.
 
 
El somni
26/11 – 19.00 h
Christophe Farnarier signa aquest film gravat l'any 2017. El documental acompanya en Joan 'Pipa', potser l'últim representant de l'ofici mil·lenari de pastor transhumant, en el seu darrer viatge i s'endinsa en la intimitat, passat i present d'un home que estima el seu sistema de vida i que encomana l'alegria de la llibertat de conviure amb la naturalesa.
 
 
Les tres sessions són gratuïtes i només cal reservar entrada prèviament des del web de l'equipament de l'Eixample.

Activitats relacionades

 • Continuem apostant per les funcions inclusives

  On:
  Diversos centres cívics
  Quan:
  Fins al 13/12/2019
 • És el projecte anual de cooperació del CC Casa Groga

  On:
  CC Casa Groga
  Quan:
  04, 11 i 15/12/2019
 • S'alça el teló, comença l'espectacle

  On:
  CC Bon Pastor
  Quan:
  11/10, 08, 29/11 i 13/12/2019