52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Mirades: un lloc on trobar-nos

CC La Casa Elizalde
09, 23 i 30/03/2021
  • Cinema

Cicle cinematogràfic en col·laboració amb la sala Zumzeig

El cicle de cinema Mirades, un dels projectes més emblemàtics del CC La Casa Elizalde, estrena l'edició de primavera preguntar-se sobre el lloc de les dones al món avui en dia, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones. I ho fa a través de tres sessions cinematogràfiques que consten d'un curtmetratge i un llargmetratge cada una, programades en col·laboració amb el cinema Zumzeig, i un col·loqui posterior.

El primer Mirades del 2021 se serveix de la ficció, el documental, l'entrevista, imatges d'arxius... de diverses cineastes per parlar, honestament i sense embuts, de les múltiples identitats de les dones, començant des de l'adolescència i acabant a la vellesa.
 
 
Estimada (vida) diària (Marga Almirall, 2016) / Abrir puertas y ventanas (Milagros Mumenthaler, 2019)
09/03 – 19.00 h
A la primera part es projecta el curtmetratge dirigit per la Marga Almirall i que en deu minuts retrata com la generació millennial s'autorepresenta a les xarxes, sigui des de YouTube, Instagram, Tik-Tok o videoblogs. Tot seguit es podrà veure la pel·lícula de ficció suïssoargentina Abrir puertas y ventanas, on tres germanes han d'adaptar-se als nous rols de cadascuna després de la mort de l'àvia que les ha criat. Un cop acabades les pel·lícules, l'Anna Brufau, del cinema Zumzeig i la directora d'Estimada (vida) diària, Marga Almirall iniciaran el cinefòrum.
 
 
Horta (Pilar Palomero, 2017) / Un'ora solo ti vorrei (Alina Marazzi, 2002)
23/03 – 19.00 h
La segona sessió doble s'hi veurà el curt de la Pilar Palomero on deixa constància del poble familiar, Horta i en acabat, un documental de l'Alina Marazzi que recupera el rostre de la seva mare, morta quan la directora tenia set anys, a través de les pel·lícules gravades per l'avi i que es van conservar en un armari de la casa pairal.
 
 
Homes (Diana Toucedo, 2016) / 37 stories about leaving home (Shelly Silver, 1996)
30/03 – 19.00 h
El cicle es tanca amb el curt de la Diana Toucedo on es mostra l'espera eterna d'un grup de dones que, sense perdre l'esperança, creuen que els seus homes, marits, fills desapareguts tornaran a casa algun dia. La segona part de la vetllada es projecta un ventall d'històries personals de dones japoneses d'edats que van des dels quinze als vuitanta-dos anys. Moltes de les històries giren al voltant de les relacions que tenen aquestes àvies, mares i filles entre elles, plenes de respecte, rebel·lió, pèrdua i amor.
 
 
Les entrades, gratuïtes, es poden reservar des del web del CC La Casa Elizalde a partir de la setmana anterior. Tingueu en compte que hem hagut de reduir notablement el nombre de localitats disponibles i, si finalment no hi podeu anar, retorneu les entrades per tal que algú altre pugui accedir a l'espectacle. Aquí us expliquem com fer la reserva i la devolució.

Activitats relacionades