52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Música als parcs

Jardins de Joan Maragall i Park Güell
Dimarts i dijous 04, 06, 11, 13, 18, 20, 25 i 27/08/2020
  • Música

Vuit concerts a la fresca

En condicions habituals, a final de juliol, el festival de concerts a l'aire lliure de Barcelona ja faria un parell de mesos que estaria en marxa. Això, si l'any que el cicle Música als parcs celebra el 25è aniversari no s'hagués declarat una pandèmia mundial. Enguany, però, les normes del joc han canviat per a tothom i el cicle que l'any passat va oferir quaranta-quatre concerts gratuïts, celebra una versió reduïda només durant l'agost.

Els Jardins de Joan Maragall, que són els que envolten el Palauet Albéniz a Montjuïc, i el Park Güell són els dos únics escenaris on aquest estiu es programen vuit actuacions en directe de clàssica i jazz. Dimarts a Montjuïc i dijous, al Park Güell.

Els concerts comencen a sonar a la muntanya de Montjuïc, amb l'accés per l'avinguda dels Montanyans just darrere del MNAC. La Maria Ribera Gibal (04/08 – 20.30 h), guitarrista clàssica, ofereix un repertori per endinsar-nos en les obres del mestre Emili Pujol Vilarrubí, amb motiu del quarantè aniversari de la seva mort. Seguirà l'actuació del MAC Trio (11/08 – 20.30 h) interpretant temes originals i una selecció d'estàndards del jazz. El dimarts següent torna la clàssica de mans del pianista Álvaro Mur (18/08 – 20.30 h) que tocarà Bach, Haydn i Beethoven. L'última actuació als Jardins de Joan Maragall va a càrrec del duet format entre la trompetista i cantant Alba Careta i el pianista Jofre Fité (25/08 – 20.30 h), guanyadors del premi Enderrock al millor disc de jazz del 2018. Un concert distès on combinen des de clàssics del jazz a cançons tradicionals catalanes passant per temes de collita pròpia.

Amb l'accés per qualsevol de les entrades del parc i validació a les portes de la plaça de la Natura, el primer dels quatre dijous musicals al Park Güell porta Irenen Reig i Hécotor Floría 4tet (06/08 – 20.30 h). Pura energia i catarsi en un repertori majoritari de temes propis. Un conjunt de joves saxofonistes formen el Delia Quartet (13/08 – 20.30 h) que interpreta Salleras, Yoshimatsu, Reinhart i Piazolla, entre més. El jazz torna al Park Güell gràcies als Four Stable Mates (20/08 – 20.30 h). Un quartet format per teclat, trompeta, contrabaix i bateria que experimenta amb els clàssics del gènere. Mozart, Wertheim, Mendelssohn i Xostakóvitx tanquen el 25è cicle Música als parcs interpretats per l'Azalaïs Quartet (27/08 – 20.30 h).

Per esponjar l'entrada del públic, les portes s'obren una hora abans de les actuacions, a partir de les 19.30 h. Podeu reservar entrades al web del cicle. Trobareu més informació al programa (PDF) complet del cicle.

La fotografia és de l'Edu Bayer.

Activitats relacionades