52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Música de cambra

CC Pere Pruna
07, 14, 15, 22 i 30/11/2019
 • Divulgació
 • Música
 • Rutes i visites

Descobriu l'estil musical al CC Pere Pruna

Ja sabeu que al CC Pere Pruna estimen especialment la música clàssica, oi? I que durant tot el curs hi fan tota mena de concerts, audicions i conferències per donar a conèixer aquest gènere, també? A més, que hi podeu seguir tallers especialitzats i algun itinerari per Barcelona per acabar de completar la formació al respecte? Doncs tot això, concentrat, és el que podreu fer entre el 7 i el 30 de novembre al nou cicle Música de cambra.

Des de l'equipament de Sant Gervasi podreu conèixer què es considera exactament com a música de cambra a través d'una xerrada, dos concerts, un espectacle familiar i una sortida pel centre de la ciutat per descobrir-ne referents al llarg de la història.

Els infants seran els primers a introduir-se en aquest món. La petita serenata nocturna (07/11 – 18.00 h) és un espectacle que descobreix l'apassionant repertori d'una música pensada per a ser interpretada en salons de l'aristocràcia o petites sales de concerts, amb l'oboè, la flauta travessera, el piano i la veu com a protagonistes indiscutibles. Un recorregut musical entre les obres de Mozart, Corelli o Schumann.

La divulgadora Maria José Anglès us pregunta Què és la música de cambra? (14/11 – 19.00 h) I ho respon en una conferència - audició comentada on s'aprofundeix en els aspectes més importants de l'estil. La conversa és també una petita introducció als dos concerts del cicle.

Encara amb les explicacions ben fresques del dia abans, el Duo Seraphim proposa el concert Música medieval i renaixentista (15/11 – 20.00 h), un passeig per la música de les corts de l'edat mitjana i el Renaixement amb llaüt i flautes de bec i composicions de John Dowland i Alfons X el Savi, per posar només dos exemples.

La setmana següent és el torn del Quartet Moana format per dos violins, una viola i un violoncel. Amb la natura com a nexe d'unió, l'actuació Musicis natura (22/11 – 20.00 h) ens fa recórrer des del segle XVII al XX amb el quartet de corda com a protagonista i un repertori que va des de Haydn a Toldrà.

Tancarà el cicle un itinerari per la Barcelona de cambra (30/11 – 10.00 h). MUSICoLòGICS vol descobrir aquells espais de la ciutat on la música de cambra ha estat protagonista al llarg de la història per tal de descobrir-ne la importància a Barcelona.

Totes les activitats són gratuïtes, només cal que us inscriviu prèviament a l'itinerari.

Activitats relacionades

 • Aprèn les bases del teatre i de la dansa

  On:
  CC Can Clariana Cultural
  Quan:
  Deu sessions, estiu 2020
 • Centres Cívics de Barcelona, també a l'agost

  On:
  Diversos centres cívics
  Quan:
  Fins al 31/08/2020
 • Queden oberts uns quants centres a l'agost

  On:
  Xarxa de Centres Cívics de Barcelona
  Quan:
  Agost 2020