52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Música i cinema al Centre Cívic Ateneu Fort Pienc

Centre Cívic Ateneu Fort Pienc
25 i 26 de maig i 1 i 2 de juny
  • Cinema
  • Música

Aquestes propostes ja han passat

Xerrades i projeccions del cicle Narratives Sonores

Aquest trimestre el Centre Cívic Ateneu Fort Pienc ens presenta el cicle Narratives Sonores. Com serien les nostres pel·lícules preferides sense una banda sonora o música? Us imagineu un western de Sergio Leone sense la música d'Ennio Morricone? Seria igual el llegat cinematogràfic de Fellini sense Nino Rota?

Descobrim plegats com la música, els silencis i els sons formen part de la narrativa audiovisual i influeixen en les percepcions i emocions en la memòria de l'espectador.

A través de dues xerrades i dues projeccions, aprofundirem i contextualitzarem sobre el tema i sobre com aquest forma part del relat cinematogràfic, no només acompanyant-lo, sinó formant part indissoluble d'aquest.

Conferències: sessions que inclouen fragments de pel·lícules i textos comentats per Javier Urrutia, filòsof, teòric literari, professor de cinema i director d'Educa tu mirada.

L'art de commoure l'espectador
25/05/2022 a les 18.30 h
La música i el cinema han mantingut un lligam indissoluble al llarg del temps. Aprofundim en la seva alquímica relació i en la seva potència per captivar-nos a partir de les imatges en moviment i els sons.

La hipnosi audiovisual
1/06/2022 a les 18.30 h
La música ha estat present en el cinema, pràcticament, des del seu naixement. A partir de diversos teòrics i cineastes, pensarem en l’estreta i complexa relació que han mantingut ambdues arts, des de les primeres avantguardes cinematogràfiques fins als nostres dies, en plena era digital.

Projeccions

"In the mood for love"
26/05/2022 a les 19.00 h
Direcció: Won Kar-Wai, Hong Kong, 2000, 98 min. V.O. subtitulada en castellà.
Chow es trasllada a un nou pis amb la seva dona, allà coneixerà a Li-Zhen, una jove que acaba d’instal·lar-se en el mateix edifici amb el seu marit. Una premissa senzilla que transcendeix a un poema cinematogràfic amb una banda sonora que es converteix en un personatge més.
Cinefòrum a càrrec de Lluis Aller, cineasta, crític i docent. Director i professor de Bande à Part. A la seva filmografia destaca Transeúntes (Millor pel·lícula de la secció Resistencias SEFF 2015).

"Black Swan"
2/06/2022 a les 19.00 h
Direcció: Darren Aronofsky, EUA, 2010, 109 min. V.O. subtitulada en castellà.
Nina és una jove ballarina. La seva obsessió per la perfecció li fa emprendre un viatge mental sense retorn. Aronofsky utilitza la partitura de Txaikovski com fil conductor de l’evolució del personatge i les composicions de Clint Mansell ens endinsen en la foscor que a poc a poc es va apoderant d’ella.
Cinefòrum a càrrec de Luis Ugarte, professor a Bande à Part, on imparteix classes de Guió, Teoria Cinematogràfica i Història del Cinema. Col·laborador de la Filmoteca de Catalunya.

Parlem de cinema i música!

Activitats relacionades