52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Musicalment parlant

CC Albareda
21, 22, 29/01, 04, 05/02 i 04/03/2021
  • Música

Xerrades i concerts de La Carbonera

Com cada trimestre, el CC Albareda engega una nova tongada de xerrades i sessions en viu per pensar i escoltar la música. Aquest hivern, el pop, la música disco i la influència de Chabuca Granda són la base de les converses per parlar de música, però també són el punt d'inici per conèixer els canvis de la societat al seu voltant.

Girl power: sis dècades de grups de dones al pop (1960 – 2020)
21/01 – 19.30 h
La Marta Salicrú, periodista i directora de Ràdio Primavera Sound, repassa els últims seixanta anys de grups pop formats per dones. I partint d'aquestes formacions es veurà com ha canviat la societat. Des dels girl groups dels anys seixanta on només posaven la cara i la veu, fins a les bandes formades exclusivament per dones que porten a terme tot el procés de composició, interpretació i producció, passant pel moviment riot grrrl de la tercera onada feminista.

La pista de ball i la música disco
04/02 – 19.30 h
La Nova York dels anys setanta és el bressol en les comunitats llatines i afroamericanes d'un ritme que va conquerir el planeta terra i on els dj, productors i ballarins van entrar en comunió en una festa sense final. La música disco és una invitació al ball que va néixer de l'estímul sempre transformador de la música afroamericana. Les discoteques especialment en la comunitat LGTBIQ+ van donar cabuda a nous rituals pagans que encara ressonen avui en dia. Us ho explica en Xavier Riembau.

La música de Chabuca Granda
04/03 – 19.30 h
Sarah Ardite, habitual en aquest cicle de xerrades des del seu inici, ens presenta la figura de la cantautora peruana Chabuca Granda que, més enllà de revolucionar la música criolla i afro-peruana, també va influenciar el flamenc amb la introducció del calaix peruà i que avui en dia segueix present en cantants com Susana Baca o La Lá.
 
 

Més música

El centre, que viu la música per tots cantons, a més d'aquest cicle i les convocatòries periòdiques, també ofereix bucs d'assaig, cinema musical i actuacions en directe per a tota mena de públic. Com per exemple, els concerts de La Carbonera, el cicle d'audicions on els projectes musicals que estan creixent al centre es foguegen davant el públic. Aquest hivern descobrireu ZZA Mara (22/01 – 20.00 h), Shisha band (29/01 – 20.00 h) i Miss Ex (05/02 – 20.00 h).

Reserveu entrades al web del CC Albareda! Si teniu la reserva feta i finalment no vindreu, cancel·leu la inscripció per tal que algú altre pugui accedir-hi. Aquí us expliquem com fer la reserva i la devolució.

Activitats relacionades